Eceabat Cumhuriyet Meydanı projesinin tamamlanmasının ardından, açılış programı gerçekleşti ve Eceabat Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Eceabat Kültür Ve Sanat Festivali, Büyükçekmece Belediyesi iş birliğinde yapıldı.

Eceabat Cumhuriyet Meydanının açılış programı, Büyükçekmece Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirildi ve tamamlandı. Tarihi Gelibolu yarımadasındaki gözde ilçelerden biri olan Eceabat İlçesinde gerçekleştirilen programa Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Büyükçekmece Belediye Başkanı Doktor Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Eceabat Garnizon Komutanı Gökhan Fidan, İstanbul büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı. Eceabat Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Eceabat Kültür Ve Sanat Festivali, renkli anlara sahne olurken vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. 

“Gösterdiğiniz büyük ilgi sebebiyle müteşekkiriz”

Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış programında bir konuşma yaptı. Konuşmasında, önümüzdeki yıl daha coşkulu bir festival planlaması yapacaklarını belirten Zileli “Son derece modern ve başarılı bir projeyle Cumhuriyet Meydanımızı ve Atatürk Anıtını Eceabat’ımıza kazandırılmasında desteklerini bizlerden esirgemeyen başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’na, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Sn. Dr. Hasan Akgün’e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlçemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Uluslararası Eceabat Kültür Ve Sanat Festivali’ ne gösterdiğiniz büyük ilgi sebebiyle müteşekkiriz. Önümüzdeki yıl inşallah daha coşkulu, katılımı yüksek, farklı kültürel ve sanatsal organizasyonlarla desteklenmiş bir festival planlamasıyla karşınızda olacağımızın belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bayramiç Tarım Fuarı’nda üreticilerle buluşma Bayramiç Tarım Fuarı’nda üreticilerle buluşma

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleşti. Yerli ve yabancı dans toplulukların katılımıyla gerçekleşen kültür ve sanat festivali için düzenlenen gösterilerle birlikte renkli anlar yaşandı.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak