Akaryakıt tankeri patladı: 94 ölü, 50 yaralı (VİDEO) Akaryakıt tankeri patladı: 94 ölü, 50 yaralı (VİDEO)

Ekim ayı Belediye Meclisinde bir sunum yapan Kepez Kent Konseyi, beldenin 2040 yılına kadar yaşayacağı göçlerle birlikte, nüfusunda yaşanan değişiklikler  hakkında meclis üyelerine bilgiler verildi.

Yapılan sunumda  2040  yılına kadar  Kepez’de yaşayan her 4 kişiden biri 65 yaş ve üzeri olması bekleniyor. Bu da yaşlanan nüfusun barındırılması için  beldede bir çok ihtiyacı beraberinde getiriyor.  Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de artık şehrin içinde kalan ve giderek dolan mezarlık oldu.  İlerleyen süreçte ihtiyaç doyulan mezarlık alanı için şimdiden arayışa giren Kepez Belediyesi personeli, yer tespit çalışmalarına başladı. 

Bir yandan ormanlık, bir yandan deniz ve bir yandan da tarım araziler ile olan Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’de, mezarlık alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü  ekipleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik ekipleri yeni mezar yeri araştırmaları için uygun alan ziyaretlerini gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. 

Muhabir: Cuma Deren