'Sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız' 'Sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız'

 Geçen süre zarfında bu özelliğini korumak amacı ile bölgede yapılan aşılama kapsamında Gökçeada İlçesinde aşılama çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Konu ile ilgili Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Trakya'nın şap hastalığından ariliği çalışmalarının 2010 yılında tamamlanmasının ardından, bölge arilik statüsünü devam ettirildi. Gökçeada ilçesinde şap hastalığından aşılı ariliğin sağlanması amacıyla kapsamlı bir serosurveylans çalışması başlatılmıştır. Bu çalışma, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) kriterlerine uygun olarak planlanmıştır. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen bu çalışmada, Gökçeada'daki şap hastalığının mevcut durumu belirlenmek üzere numune alma işlemlerine başlanmıştır.

Büyük Baş ve Küçük Baş Hayvanlardan Numuneler Alınıyor
 İl ve ilçe müdürlüğü personelleri tarafından yürütülen çalışmada, büyükbaş hayvanlardan 10 köyde toplam 441, küçükbaş hayvanlardan ise 18 köyde toplam 1301 numune toplanacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği bu önemli çalışmanın temel hedefi, Gökçeada'daki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının geçmişinin araştırılması ve sonucunda adanın şap hastalığından arilik statüsünü kazanmasını sağlamaktır. Arilik statüsünün kazanılması ile birlikte bölgedeki hayvan sağlığı garanti altına alınacak ve adanın tek ulaşım yolu olan Trakya ile bağlantısı sağlanarak bölgedeki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği temin edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi