Bozcaada Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen panelde, bağcılık sektörüyle ilgili önemli konular masaya yatırıldı. Necati İnceoğlu’nun kolaylaştırıcılığında düzenlenen panelde, Mehmet Külekçi, Suudi Özkan, Günay Yurdakul, Ahmet Balcı ve Mert Aydın, bağcılığa dair görüş ve önerilerini dinleyicilerle paylaştı.

Bağcılıkta Yenilenme ve İklim Krizinin Etkileri

Necati İnceoğlu, panelde yaptığı bilgilendirmelerde, Bozcaada’nın bağcılık geçmişine değinerek Floksera sonrası yenilenme sürecine ve 2000’li yıllarda bağcılıkta yüksek sisteme geçişe vurgu yaptı. İnceoğlu, üretime dayalı bağ ekonomisinin zamanla hizmet odaklı turizm ekonomisine dönüşüm sürecini de katılımcılarla paylaştı. Ayrıca bağcılıkta yaşanan pazarlama sorunlarına dikkat çeken İnceoğlu, bakımsız bağlara bakım yapacak iş gücü bulma zorlukları, ada topraklarının envanteri ve küresel iklim krizinin bağcılığa olan etkileri hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Çanakkale AK Parti'de istifa! Çanakkale AK Parti'de istifa!

Panel, bağcılığın ada ekonomisindeki yerini güçlendirmek ve sektörün geleceği hakkında bilinç oluşturmak amacıyla büyük bir ilgiyle izlendi. Bozcaada’nın yerel bağcıları ve katılımcılar, panelde dile getirilen fikirlerle bağcılığın sürdürülebilirliği ve geleceği hakkında yeni bakış açıları kazandı.

Muhabir: Veysel Akın Salkın