Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından yaraları sarmak için yardımlar devam ediyor. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Üyeleri'nce depremde zarar gören vatandaşlar için küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bağışı yapılıyor. Bir yandan da hayvanların kesim işlemleri sürerken, hazırlanıp paketlenen 4 bin 150 kilo kemiksiz etin ilk sevkiyatı gönderildi.
Sevkiyat sırasında Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Erdem Karadağ, Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanı Erdoğan Madak, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran ve Başkan Yardımcısın İlhan Ulus ile birlikte Gündoğdular Gıda Entegre Kesimhane Tesisi sahibi Melih Gündoğdu, çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra hazırlanan araç katılımcılar tarafından dualarla yolcu edildi.
Gönderilen et yardımı ile ilgili açıklama yapan Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran, "İl bazında bütün üreticilerimizi organize ettik. Bu sefer giden etlerin Gökçeada'da zaten bır kısmı kesildi. Gökçeada'dan hayvanlar vardı. Eceabat hattındaki hayvanları yine oradaki mezbahaya taşıdık. Orada kesildiler. Karkas halinde Pomet'e geldi. Aşağı yukarı 292 tane küçükbaş, 5 tanede büyükbaş olmak üzere bu ilk kesimimizi gerçekleştirdik. Daha önce bir 150 kilo kadar Bayramiç Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi deprem bölgesinde bir aşevi ve çadır evi kurdular. Onlar istemişlerdi. Buradan giden araca hemen onları verdik. Bir 150 kilo oraya gitti. 100 kiloda Çanakkale Belediye'mizin misafirleri için ihtiyacı vardı. 100 kilosunu da oraya verdik. Geri kalan 3 bin 725 kilo kısmınıda Pomet'in vasıtasıyla Kızılay'a teslim ettik. Yola çıktı. Etler, değişik miktarlarda Malatya, Gaziantep ve Hatay'a indirilecek. Cumartesi günü yine Ezine merkez kısmından biraz daha hayvan toplanacak. Onlarda kesilip bir şekilde gene gönderilecek. Daha sonra Biga, Yenice hattımız var. Oralarda devam edilecek" dedi.
Süreç kapsamında yaklaşık 4 bin kilogram etin daha önümüzdeki hafta bölgeye gönderilmesi için çalışmalar sürüyor.
Gülçin AKIN
Editör: Ersan Küçükkuru