Öğrenciler, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürerek farkındalık yaratmayı amaçladılar. 'Epilepsi İle Mor Bak Hayata' projesi kapsamında düzenlenen seminerle epilepsi hastalığına dikkat çekildi.İlayda Kocabaş, Melisa Aksoy ve Barış Savaş gibi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı son sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk dersi kapsamında bitirme projesi olarak 'Epilepsi İle Mor Bak Hayata' projesini hazırladılar. Bu proje ile epilepsi hastalığına ve kriz geçiren kişilere nasıl yaklaşılması gerektiğine dair bilinç oluşturmayı hedeflediler.

Sosyal Sorumluluk Projesi ile Epilepsi Hastalığna Dikkat Çekildi
Proje kapsamında düzenlenen seminer, 26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü'nde Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, Kepez Belediyesi yetkilileri ve epilepsi hastaları ve yakınları katıldı. Seminerde epilepsi hastalığı hakkında bilgi verildi ve vatandaşların bu konuda farkındalık kazanmaları hedelendi.Nörolojik bir hastalık olan epilepsi konusunda; öğrencileri, akademisyenleri, epilepsi hastalarını ve hasta yakınları ile katılımcıları bilgi veren Doç. Dr. Özgül Ocak; "Dünya nüfusunun yüzde 1'ini etkileyen, erkek ve kadınlarda eşit olarak görülen, epilepsi hastalığının önemine dikkat çekmek istedik. Epilepsi nöbetleriyle mücadele veren hastalar ile karşılaştığında birçok kişi ilk müdahale konusunda bilinçsiz. Hayati önem taşıyan nöbetler sırasında, hasta ve yakınlarının ne yapması gerektiğini öğrenmelerini amaçladık." dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin düzenlediği 'Epilepsi İle Mor Bak Hayata' projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü. Proje sonrası düzenlenen seramik etkinliği, katılımcılara sanat ve eğlence dolu bir deneyim yaşattı. Etkinlikte, öğrencilerin yanı sıra epilepsi hastaları da seramik yapımını deneyimlediler. Bu etkinlikle, projenin amacı olan farkındalık yaratma ve toplumu bilinçlendirme hedefine katkı sağlandı. Seminer sonrası projeye katkılarından dolayı Doç. Dr. Özgül Ocak'a teşekkür belgesi takdim edildi. Bu belge, projeye verdiği destek ve katkılarından dolayı Ocak'a sunuldu.

Seramik Etkinliği ve Konser
Reyhan Seramik Atölyesi sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, katılımcılar konser eşliğinde seramik yapma fırsatı buldular. Proje ekibi öğrencilerden Barış Savaş, etkinlik boyunca gitarıyla en güncel ve sevilen şarkıları seslendirirken, diğer öğrenciler de katılımcılara seramik yapımında yardımcı oldular. Etkinlikte yer alan öğrencilerden Rabia Bağcı, projede yer almaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Seminerin ardından gerçekleştirilen seramik etkinliğiyle hastaları ve katılımcıları sanat ile buluşturmanın önemli olduğunu vurguladı.
Katılımcıların keyifli vakit geçirdiği seramik etkinliği, projenin sponsorları, ortakları ve destekçilerine teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi. Bu etkinlik, farkındalık yaratma amacına katkı sağlayarak başarılı bir şekilde tamamlandı.

Editör: Boğaz Gazetesi