Rektör Erenoğlu’ndan ÇOMÜ’lü Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Rektör Erenoğlu’ndan ÇOMÜ’lü Akademisyenlere Teşekkür Belgesi

Öğrencilerin  Rektör Cüneyt Erenoğlu ile bir araya gelme fırsatı bulduğu programda, Tarihçi Yazar Ahmet Kaşıkçı, öğrencilere Çanakkale tarihi ile ilgili bilgiler verdi.
2021 yılında Devlet Konservatuvarının Müzik ve Sahne Sanatlarına Dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesi ile öğrenci kabulüne başlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, müziğin gelecekteki Mozartlarını  yetiştirmek için çalışmalar başladı. Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen önderliğinde 21 akademik ve 11 idari personel ile 62 öğrenciye ulaşan fakülte her yıl bir çok başarılı etkinliğe imza atıyor. 
Kültür-Sanat ve Müzikte  Çanakkale’ye Değer Katanlar Ödülünü geçtiğimiz sene kaldıran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Üniversite halk işbirliğini güçlendirmek amacı ile de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.  Çanakkaleli ve uzun yıllar Çanakkale’ye  hizmet etmiş ülke ve dünya genelinde başarılı olmuş kültür, sanat ve müzik insanlarını  onurlandırmak, konservatuvarı ülke ve dünya genelinde tanıtmak amacı ile her yıl farklı bir değerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Konservatuarın açıldığı ilk sene olan 2021 Yılı Cihat Aşkın,  2022 Yılında Yılmaz Küçüköncü,  2023 Yılı Teoman Alpay yılı ilan edilerek bu kapsamda çeşitli gösteri ve dinletiler gerçekleştirildi.   2024 Yılı ise Arif Sami Toker yılı ilan edildi. 
Sadece eğitim lan öğrencileri değil müziğe gönül vermiş alaylı Çanakkalelilere de şans veren Konservatuar bünyesinde Çocuk ve Gençlik Koroları, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu,  Çocuk ve Gençlik Orkestrası,  Şehir Orkestrası,  Senfoni Orkestrası,  Öğrenci/Akademik Orkestra kurularsak üniversite-kent müzikte buluşturuldu.  Kısa zamanda çok işin gerçekleştirildiği konservatuarda her yıl 200’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirilerek müziğe katkı sunuluyor. 
 Her yıl olduğu gibi bu yıl da panel, söyleşi, dinleti, resital, korolar gibi pek çok etkinlik gerçekleştirecek olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine bu yıl katılan öğrencilere yönelik oryantasyon eğitimi gerçekleştirdi. Nedime Hanım Konağında gerçekleştirilen oryantasyon programına Rektör  Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Program fakültenin tanıtım sunumu ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen “Çok güzel bir okulda okuyorsunuz, çok güzel bir şehirde yaşayacaksınız. Çünkü sanatı seven çok güzide bir halk var Çanakkale’de bunu her yerde bulamazsınız. O yüzden çok şanslı bir öğrencilik dönemi seçtiniz.  Oryantasyonda bile tahmin edemeyeceğimiz Çanakkale’yi seven insanlar aramızda.  Onun için lütfen bizimle bir yol alırken siz de yolunuzu çizin. Bu güzel okulda hayalleriniz  giden yolda çok güzel bir 4 yıl yaşamanızı diliyorum” dedi. 
Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen’in konuşmasının ardından Tarihçi –Yazar  Ahmet Kaşıkçı, Çanakkale tarihi ve şehir ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. 
 

Muhabir: Cuma Deren