Bir hastada şuur kaybı, kalp ve dolaşım durması, solunum durması durumlarında kullanılan, Tıbbi Acil Durum Kodu olan Mavi Kod tatbikatı, gerçeği aratmayacak şekilde sağlık ekipleri tarafından Çan Devlet Hastanesinde başarıyla gerçekleştirildi. 

Sağlıkta Kalite Standartları doğrultusunda Çan Devlet Hastanesinde, hastane kalite birimi ve hastane yönetimi tarafından hastalara acil müdahalenin yapılması için çok önemli olan Mavi Kod Tatbikatı gerçekleştirildi.  İlk olarak kişi, en yakındaki telefonu kullanarak 112’yi arar ve hastanın durumu hakkında bilgi verir. 112 görevlisi mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder ve mücadele başlar.

İşgücü Uyum Programı, Çanakkale’de katılımcılarını bekliyor İşgücü Uyum Programı, Çanakkale’de katılımcılarını bekliyor

 “Başarılı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmıştır”

Çan Devlet Hastanesinde yapılan tatbikatla ilgili hastane tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Gerçekleşen Tatbikatın amaç ve hedeflerimize uyularak başarılı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmıştır. Mavi Kod tatbikatı nedeniyle tatbikata katılan personellerimize, özellikle Mavi Kod ekibinde bulunan ve verilen çağrıya en kısa sürede tepki veren, olay yerine en kısa sürede ve tam olarak gelen Mavi Kod ekip üyelerine, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederiz”

Hastanelerde Mavi Kod tatbikatları, ekiplerin hazır tutulması ve müdahalenin hızlı gerçekleştirilebilmesi için belli aralıklarla yapılıyor.

Muhabir: Veysel Akın Salkın