Çanakkale'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu Çanakkale'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu

Çanakkale'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenirken geçtiğimiz gün merkezde rüzgar etkisini göstermişti. Çanakkale'de rüzgar ve sıcaklıklar önümüzdeki hafta devam etmesi bekleniliyor.   9 Temmuz Salı (yarın) günü Çanakkale merkezde hava sıcaklığının 36 dereceye kadar yükseleceği öngörülüyor. Bu sıcaklık dalgasının, 11 Temmuz Perşembe günü de aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

Çanakkale Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak, bölgedeki hava durumu hakkında önemli uyarılarda bulundu. Öztabak, "Çanakkale'de sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Yüksek sıcaklıkların etkisi ve rüzgarın şiddeti nedeniyle vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz" dedi.

Çanakkale Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak ise Çanakkale'de 3 ila 5 derece üzerinde olacağını dile getirdi. Öztabak, konuşmasında önümüzdeki hafta boyunca Çanakkale ve çevresinde yağışsız, yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgarlı günler beklediklerini belirtti. "Uzun yıllar ortalamalarımıza göre en düşük 19 derece, en yüksek 31 derece sıcaklık görülürken, önümüzdeki hafta bu değerler 35-36 derecelere kadar çıkacak" dedi. Ayrıca, rüzgarın Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerinden orta kuvvette esmesinin beklendiğini ve fırtına şiddetine ulaşabileceğini ifade etti. Bu nedenle, Çanakkale'de yaşayan vatandaşların orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Veysel Akın Salkın