Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı boyunca gıda güvenliği ve hijyen standartlarını sağlamak amacıyla yoğun bir denetim ve eğitim programı gerçekleştirdi. Toplu tüketim alanlarından yem üretim tesislerine kadar geniş bir yelpazede yapılan kontroller, güvenilir gıda tüketimi konusunda önemli adımlar atıldığını gösterdi. İl Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale genelinde farklı sektörlerde binlerce denetim gerçekleştirerek gıda güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürdü. Toplu tüketim ve satış yerlerinde14 bin denetim,yem üretim, depolama ve satış yerlerinde402 denetim, tütün ve alkol ürünleri kontrollerinde 615 denetlendi. Yapılan bu denetimlerde hijyen standartlarının sağlanması ve tüketicilerin korunması amacıyla titiz bir çalışma yürütüldü.
Numune Alma Çalışmaları Yoğunlaştırıldı
Bakanlık İl Numune Alma Programları kapsamında, ithalat ve ihracat süreçleri ile Alo Gıda Şikayet Hattı’na gelen bildirimler doğrultusunda toplamda 930 farklı gıda ürününden numune alındı. Alınan numuneler, detaylı analizlere tabi tutularak güvenilir gıda tüketiminin sağlanması hedeflendi.Sadece denetim değil, bilinçlendirme çalışmalarına da büyük önem veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 bin kişiye gıda güvenilirliği ve gıda israfı konularında eğitim verdi. Eğitimlerde, özellikle israfın önlenmesi ve gıda zincirinde hijyenin sağlanması için dikkat edilmesi gereken konulara vurgu yapıldı.
Bu kapsamlı faaliyetlerle Çanakkale, gıda güvenliği standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal farkındalık konusunda örnek bir şehir olmaya devam ediyor.