Özellikle Bozcaada, turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bu sezon Bozcaada’ya 13. kez kruvaziyer gemisi yanaştı. Adaya seferler bu gemiyle birlikte tamamlandı.

Büyük kruvaziyer gemileri, Çanakkale’de Kepez Limanı ve Bozcaada açıklarına demirleyerek turistlere kentin turistik zenginliklerini keşfetme imkanı sundu. Kara yoluyla olduğu kadar deniz yoluyla da yoğun turist trafiği yaşayan Çanakkale, bölgenin turizm potansiyelini her geçen yıl artırıyor.

Son yıllarda Kuzey Ege’nin gözde destinasyonu olan Bozcaada, kruvaziyer turizminin de önemli bir durağı haline geldi. Bu sezon adaya gelen son kruvaziyer gemisinden turistler botlarla kıyıya taşınarak adanın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti. Bozcaada’ya bu yıl toplamda 13 kruvaziyer seferi düzenlenmiş oldu.

Bozcaada Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Adamız  bu sene 13 defa cruise gemisi geldi ve yabancı misafirlerimiz Bozcaada ile tanıştı. Geçen hafta gelen son kruvaziyer ile bu sene seferler tamamlandı. 2025 yılının planlı ilk seferi ise 18 Nisan’da gerçekleşecek" denildi.

Akaryakıt tankeri patladı: 94 ölü, 50 yaralı (VİDEO) Akaryakıt tankeri patladı: 94 ölü, 50 yaralı (VİDEO)

Bozcaada’da sezon boyunca yapılan kruvaziyer seferleri sayesinde, adanın turizmdeki önemi bir kez daha gözler önüne serildi. 2025 yılı için planlanan seferler şimdiden Bozcaada'nın deniz turizmindeki rolünü güçlendirecek.

Muhabir: Murat Yüksel