Saat 17.00’de Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meclis Salonunda yapılacak temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısının gündemi belli oldu. Gündem maddeleri arasında toplu taşıma ücretleriyle alakalı zam talebinin görüşülmesi de yer aldı.  

Belediye Başkanı Muharrem Erkek başkanlığında toplanacak belediye meclisinde ilk olarak gündem dışı konularda söz almak isteyenler görüş bildirecek. Partilerin grup başkanvekilleri de istedikleri takdirde söz alarak Türkiye ve Çanakkale gündemine ilişkin açıklamalarda bulunacak. Daha sonra gündeme geçilecek Çanakkale Belediyesi temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında; Çanakkale Kent Konseyi Kentsel Yaşamı İyileştirme Çalışma Grubu’nun hazırladığı ‘Çanakkale’de Mahalle Yaşam Kalitesini Ölçme Projesi Raporu’ sunulacak. Ardından Çanakkale Kent Konseyi Spor Müzesi Çalışma Grubu’nun hazırladığı ‘Çanakkale Spor Müzesi Raporu’ da okunacak.

(HPV) aşısı uygulama hizmeti işbirliği ile bebek emzirme ve bebek bakım kabinleri projesi işbirliği ile Çanakkale Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi oylanacak. Meydan, cadde ve sokak süpürme ve yıkama işleri için araç kiralanması işinin süresi hakkında görüşmeler yapılacak. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü ve Gelir Müdürlüğünün ücret tarifesi ek talepleri meclise sunulacak.

Toplu taşımaya zam talebi

Çanakkale'nin  o köyünde hayır yemeği yapılacak Çanakkale'nin  o köyünde hayır yemeği yapılacak

Kent meydanı tuvalet kabini kullanım ücretinin belediye ücret tarifesinden kaldırılması oylamasının ardından ise S.S.18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin gelir desteği Talebi görüşülecek.  Yine S.S.18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi toplu taşıma ücret tarifesi zam talebi de belediye meclisinde gündeme gelecek. Kent için toplu taşıma ücretlerine zam yapılıp, yapılmaması konusunda görüşmeler gerçekleştirilecek.

Çanakkale Belediyesi Belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan yerleşim alanlarında olası Deprem zararlarının azaltılması amacıyla alınması gerekli tedbirlere ilişkin; değişen kanun ve yönetmelik hükümlerine istinaden yeniden düzenlenme yapılması teklifi meclise sunulacak.

Son olarak, Belediye Meclisinin 07/06/2024 tarih 2024/68 sayılı Belediye Meclis Kararı ile meclis imar komisyonuna havale edilen; 06/01/2016 tarih 28 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan Çanakkale Şehiriçi ve Mücavir Alanlar İmar Planı notlarının değişen veya iptal olan yönetmelik ve kanunlara istinaden yeniden değerlendirilerek düzenleme yapılması teklifi de masaya yatırılacak.

Muhabir: Veysel Akın Salkın