Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile Ak parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri Kepez`in sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere Ankara`da Çanakkaleli Milletvekilleri ve İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan`ı ziyaret etti. Yapılan ziyarette ana gündem başlığı Kepez Belediyesi`nin su problemi oldu. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, beldenin Atikhisar Barajından su alması için vekiller ve Bakan Yardımcısından destek talebinde bulundu.Kepez halkı ve beldenin Çanakkale`de çözülemeyen sorunlarının çözümüne yönelik Ankara`da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, burada bürokrasi ve milletvekilleri ile görüşmeler yaparak çözüm aradı.

“Kendisinin büyük bir desteğini gördük”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,  Ankara ziyaretine ilişkin açıklamalarında İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ile yaptığı görüşmede kendisiyle dostça bir sohbette bulunduğunu belirtirken “31 Mart 2024 Kepez halkının teveccühünü alarak Kepez Belediye Başkanı olarak ben ve iki siyasi parti gurubundan oluşan CHP ve AK Parti Kepez Belediye Meclis üyeleri ile hep birlikte Ankara'ya giderek Ankara'da Çanakkale'nin temsilcileriyle bir araya geldik. Ankara ziyaretinde önce İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan'ı ziyaret ettik. Onunla dostça bir sohbette bulunduk. Yaklaşık bir saat süren toplantımızda Çanakkale'yi, Kepez'i, bölgemizi konuştuk. Kepez'in sorunlarını konuştuk. Bu noktada kendisinin büyük bir desteğini gördük. Şunu ifade etmek isterim ki özellikle Bülent Turan Kepez'in ve bölgenin tüm sorunlarına hakim ve bu noktada çözümü konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Kepez' de de çok iyi biliyor ve su sorunuyla ilgili de bizim tüm anlattıklarımızı da not aldı. En kısa süreçte Devlet Su İşleri yetkilileriyle görüşerek projenin ihale aşamasına gelmesi noktasında tüm desteği vereceğini samimiyetle ifade etti.” ifadelerini kullandı.

“Çok samimi bir görüşme oldu”
Başkan Birol Arslan konuşmasının devamında, Devlet Su İşleri`nin Kepez dere ıslahıyla ilgili çalışmalarının artık son noktaya gelmesi hakkında da konuştuklarını belirtirken “Bülent Turan ile daha başka konuları da konuştuk. Devlet Su İşleri'nin Kepez dere ıslahıyla ilgili çalışmaların artık son noktaya geldiği ve sonuçlanması noktasında da çalışmalar yürüteceğimizi karşılıklı konuştuk. AK Parti grubu ve CHP grubu da Bülent Bey'i dikkatle dinledi ve sonuçlandırma adına adımlar atmak konusunda konuştuk. Her şey çok güzeldi. İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan toplantımızın ardından bize bakanlıkta gezdirdi, bakanlığı tanıttı. Ve hepimiz de kapıya kadar gelerek yolcu etti. Kendisine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çok samimi bir görüşme oldu. Turan, bizi yolcu ederken ‘Bizim için memleket her şeyden önemli. Memleketimize hizmet etmek için hiçbir şekilde parti ayrımı yapmıyoruz. Sizleri de burada gördüğüm için çok mutlu oldum bugün’ dedi. O da çok keyifliydi” şeklinde konuştu. 

 “Tamamen Çanakkale’yi konuştuk”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan`ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisinde dört Çanakkaleli Vekillerle de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade ederken görüşmelerin dostça gerçekleştiğini belirtti. Başkan Birol Arslan konuşmasında  “İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan’ı ziyaretimizin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisine geçtik Mecliste Çanakkale’mizin dört milletvekilliğiyle de ayrı ayrı görüştük ve bu görüşmelerin finalini Çanakkale ruhuna yakışır şekilde yaptık. Biz mecliste dört vekil ile aynı salonda buluştuk. Beraber onlara Kepez Spor atkıları ve flamaları hediye ettik. Ardından dört vekil bizi yemeğe götürdü. Dostça, harika bir yemek oldu. Yemekte hiç siyasetin konuşulmadığı gibi hiç kimsede siyaset yapmadı. Tamamen Çanakkale’yi konuştuk, Çanakkale'nin sorunlarının konuştuğu bir toplantı oldu. Şunu belirtmek isterim ki gerek dört vekil gerekse İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan, Kepez heyetimizle gerçekten çok ilgilendi. Bizlere verilen bu değer bizleri gerçekten mutlu etti. Kepez çok kıymetli bir coğrafyada Ankara ziyaretlerimizde bunu bir kez daha gördüm ve çok memnun oldum. Bundan sonra da iş birliklerimiz devam edecek. Kepez'de, Kepez Belediyesi'nde AKP ve CHP iki partili bir meclis var. Ve bu meçlisi oluşturan Meclis üyelerine İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan şunu söyledi. “Bakın arkadaşlar elbette siyaset yapacaksınız ama bugün siyaset günü değil. Gün sizi seçen ve görev veren Halka hizmet günü. O yüzden kavga etmeyin Halkınıza hizmet edin” dedi ve kendi AK Parti Meclis gurubu üyelerini de kendi tavsiyelerini verdi. O anlamda inşallah bundan sonra da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımıza en iyi hizmet etmek için çalışacağız.” dedi. 

“Resmi yazı ile bir su tahsisinde bulunmaya başlıyoruz”

Kepez Belediye Başkanı, Kepezin su sorununun çözülmesi için Atıkhisar Barajı`ndan su alınması gerektiğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Malum biliyorsunuz Kepez'in bir su sorunu var. Bu su sorunun çözülmesi için Kepez’ in Atikhisar Barajından su alması gerekiyor. 2021 yılından itibaren bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında Devlet Su İşleri yetkilileri şunu söylemişti ‘Bugüne kadar Kepez Belediyesi Devlet Su İşleri'nden herhangi bir su talebinde bulunmadığı için Atikhisar barajlar sizin için bir su tahsisi ayırmadık’ demişlerdi. Ama bugün itibariyle Kepez Belediyemiz resmi yazı ile bir su tahsisinde bulunmaya başlıyoruz. Ama Kepez’in Atikhisar barajından su almaya başlaması ile ilgili izin ve yatırımların süresi en erken 5 ya da 6 yılı bulur. Umuyorum ki İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan’ın da destekleriyle bu süreyi kısaltarak Kepez halkına Atikhisar Barajı suyu ile buluşturacağız. Diğer konularda da Yine çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve halkımıza en iyi hizmeti sunmak adına çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ben, İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan'a ve dört tane milletvekilimize bize göstermiş oldukları alaka için çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum.” 

Bisikletleri İle Türkiye Şampiyonluğu getirdiler Bisikletleri İle Türkiye Şampiyonluğu getirdiler

 “Birlikte çok daha güzel işler yapacağız”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük’ü Kepez Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Anıtkabir’de ziyarette bulunduklarını belirterek “Tabii ki benim ve meclis üyelerimizin Ankara’daki programın en başında Ata'mızı ziyaret vardı. Anıtkabir'e gittik. Kepez Belediye meclisini oluşturan CHP ve AK parti Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Ata'mızın huzuruna çıktık. Ona, saygımızı, milletimizi, şükranlarımızı sunduk.  Elbette ki bu bizim için çok kıymetliydi. Ben Ankara’ya her gittiğimde mutlaka Ata'mızı bir ziyaret ediyorum. Ankara ziyaretlerimiz çok keyifli bir gün oldu. Her iki partinin Meclis grubu üyeleri birbiriyle kaynaştı. Kepez’de zaten meclisi oluşturan siyasi partilerin meclis üyeleri kentin içinde arkadaşız ama bu seyahat bizi daha da birbirimize bağladı. Kepez için birlikte çok daha güzel işler yapacağız.” dedi. 

449705673 10228727904436028 6144455593684716625 N449711711 10228727908436128 6159091139674557380 N449750009 10228727906636083 2663855293101457452 N449698465 10228727907556106 1279681175692270163 N

Muhabir: Coşkun Balcı