Ege Denizi'nde deprem fırtınası! Çanakkale de listede... Ege Denizi'nde deprem fırtınası! Çanakkale de listede...

Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, sektör temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri yoğun katılım gösterdi. Toplantıya ev sahipliği yapan Çanakkale Ticaret Borsası’nda kuraklıkla mücadeleye yönelik somut adımlar değerlendirildi.

“Bir damla suyu bile israf etme lüksümüz yok”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, suyun sadece kuraklık dönemlerinde değil, her zaman tasarruflu kullanılmasının zorunluluğuna dikkat çekti. Demirhan, kurumlar arası iş birliğiyle suyun daha verimli kullanılmasına yönelik eğitim çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtti. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren su bilinci kazandırmanın önemini vurgulayan Demirhan, “Ne tarlamızda, ne iş yerimizde, ne de evimizde bir damla suyu israf etme lüksümüz yok” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

2024/2025 sezonu mercek altına alındı

Toplantıda söz alan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, “2024/2025 Üretim Sezonunda Ekili-Dikili Alanlarda Mevcut Durum ve Kuraklığın Etkisi” başlıklı sunumuyla dikkat çekti. Tarımsal üretimi tehdit eden kuraklık risklerinin altını çizen Eren, alınabilecek önlemleri detaylandırarak, kuraklık etkilerinin en aza indirilmesi için yapılması gerekenleri sıraladı.

Stratejik yol haritası çizildi

Toplantı boyunca baraj ve göletlerin sulama sahalarındaki yeni uygulamalar, su kaynaklarının adil ve verimli kullanımı gibi konular üzerinde duruldu. Katılımcıların görüş ve önerileriyle zenginleşen toplantı sonunda, kısa ve uzun vadede uygulanacak çözüm önerileri belirlendi.

Kuraklıkla mücadelede yerel iş birliklerinin artırılması ve üreticiye yönelik destek politikalarının güncellenmesi kararlaştırıldı.

Muhabir: Ogün İnal