Belediyelerin işlettiği plajlarda farklı renklerde bayraklar dalgalandırılırken Gelibolu Belediyesi tarafından işletilen Hamzakoy Plajı`nda da bayrak dikildi. Görenlerin aklına neden dikildiği sorusunu getiren bayrak hakkında Gelibolu Belediyesi açıklama yaptı.

Plajlara Dikilen Bayraklar Ne Anlama Geliyor?
Gelibolu Belediyesi tarafından işletilen Hamzakoy Plajında cankurtaran kulesine hafta içinde kırmızı bayrak dikildi. O anı fotoğraflayan görenlerin aklına kırmızı bayrağın neden dikildiği sorusunun gelmesiyle, Gelibolu Belediyesi bayrağın anlamı hakkında bir yazılı basın açıklamasında bulundu.
Özellikle belediyeler tarafından işletilen plajlarda birçok kez dalgalandırılan farklı renklerdeki bayrakların her biri ayrı anlam taşıyor. Zaman zaman tartışma konusu da olan bu bayraklardan biri, Gelibolu Belediyesi tarafından işletilen Hamzakoy Halk Plajındaki cankurtaran kulesine geçtiğimiz hafta içi dikilen kırmızı bayraktı. Özellikle ilçede çok konuşulan bu bayrak, sosyal medyada paylaşılmasıyla da kısa sürede yayılarak tartışma konusu olan ‘Kırmızı bayrak neden dikildi?’ sorusunu akıllara getirdi. 

Belediye Yaptığı Açıklamada Uyarıda Bulundu
Vatandaşlar tarafından tartışma konusu olan kırmızı bayrak hakkında Gelibolu Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 “Değerli Gelibolu halkı; Son günlerde sosyal medyada yapılan; ‘Hamzakoy’da su kirliliği nedeniyle kırmızı bayrak asıldı’ şeklindeki paylaşımlar nedeniyle bu açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir. Kırmızı Bayrak, Cankurtaran hizmetinin olmadığı zamanlarda ya da denizdeki dalga boyunun ve rüzgarın, can güvenliğini tehlikeye atacak seviyelerde olduğu zamanlarda asılır.  Gelibolu Belediyesi olarak halk plajımızda toplam 4 adet Cankurtaran Personeli çalıştırmamıza rağmen, denizden esen şiddetli rüzgar ve dalgaların halkımızın can güvenliğini tehlikeye atacak boyutlara ulaştığı görülmüştür.  Bu nedenle, sizlerin güvenliği için plajımıza Kırmızı Bayrak asma kararı alınmıştır. Kırmızı Bayrak asılması durumunun su kirliliği ya da benzeri durumlarla alakası yoktur. Bu vesile ile bir kez daha can güvenliğiniz açısından rüzgarlı ve dalgalı havalarda denize girmemenizi hatırlatıyor, iyi günler diliyoruz”

Çanakkale'de dezenfekte ve temizlik çalışmaları sürüyor Çanakkale'de dezenfekte ve temizlik çalışmaları sürüyor

9690Ad55 2869 4D89 8946 C72236Dc2Bc8

Muhabir: Coşkun Balcı