Çanakkale doğumlu Adem Deniz Ersümer, yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasına damgasını vurdu.  Eski Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer’in oğlu olan Adem Deniz Ersümer, bilgisi ve soğukkanlı tavrıyla izleyicileri etkiledi. Yarışmada başarılı bir performans sergileyen Ersümer, 300 bin TL’lik soruya kadar ilerleyerek 200 bin TL’lik ödülü kazandı.

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırı düzenledi: 33 ölü, 85 yaralı İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırı düzenledi: 33 ölü, 85 yaralı

Adem Deniz Ersümer’in Yaşamı ve Kariyeri
1978 Çanakkale doğumlu olan Adem Deniz Ersümer, ilköğretim eğitimini Çanakkale’de tamamladığını belirtti. Yarışma sırasında ailesine ve memleketine olan bağlılığını dile getiren Ersümer, son 10 yıldır İstanbul’da kendi işini yürüttüğünü söyledi. Çanakkale'den İstanbul’a uzanan bu başarı öyküsü, izleyicilere ilham verdi. Ersümer, aynı zamanda eski Enerji Bakanı olan babası Mustafa Cumhur Ersümer’in oğlu olarak biliniyor.

"TCG" Sorusu Ersümer’i Zorladı
Yarışmanın başından itibaren oldukça başarılı bir performans sergileyen Ersümer, ilk 9 soruyu doğru yanıtlayarak 300 bin TL’lik soruya kadar ilerlemeyi başardı. Kendisine yöneltilen "TCG" ifadesinin ne anlama geldiği sorusunda uzun süre düşündükten sonra yarışmadan çekilme kararı aldı. 300 bin TL’lik soruyu yanıtlama riskini göze almayan Ersümer, 200 bin TL’lik ödülün sahibi olarak yarışmadan ayrıldı. Ersümer’e yöneltilen “TCG” ifadesinin anlamı, yarışmanın en kritik anlarından biriydi. Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemilerinin adlarının başında yer alan bu ifade, Ersümer’in yarışmadan çekilmesine neden oldu. Risk almak yerine elindeki 200 bin TL ödül ile yarışmadan ayrılmayı tercih eden Çanakkaleli yarışmacı, zekası ve tedbirli yaklaşımıyla izleyicilerden tam not aldı.
 

Muhabir: Coşkun Balcı