Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray Ergün, Meclis Başkanı Taner Kömürcü, , Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Cesur ve Meclis Başkan Yardımcısı İsmet Kargın,  üreticilerin sorunlarını dile getirmek ve sorunların çözüm önerilerini sunmak amacı ile  Başkent Ankara’da  gerçekleştirdikleri ziyaretlerle  sorunlar yetkililere aktardı.  Biga Ziraat Odası heyetinin ilk ziyareti  Başkentte görev yağan Çanakkale Milletvekili ve üst düzey temsilcileri oldu.  Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray Ergün yönetimindeki heyet,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı S. Şemsi Bayraktar'ı da makamında ziyaret etti.

Çiftçilerin sorunlarını iletmek amacı ile Ankara’da gerçekleştirilen ziyaretlerde  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı S. Şemsi Bayraktar'ı makamlarında ziyaret ederek Bigalı çiftçiler başta olmak üzere Çanakkaleli  çiftçilerin sorunlarını ilk elden ilettiler. Görüşmelerde çiftçilerin sorunları,  çiftçilerin daha iyi hizmet vermek adına Biga Ziraat Odasının  yapacağı organizasyonlar, bitkisel üretimde yaşanan girdi fiyat artışları ve ürün fiyatlarında yaşanan düşüşler ile yeni destekleme sistemi, başta olmak üzere bir çok konuda görüş ve taleplerini Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a aktardılar.

Çanakkale’de rekabet heyecana neden oldu Çanakkale’de rekabet heyecana neden oldu

Biga Ziraat Odası Heyeti ziyaret ettiği bir başka isim ise Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Budan oldu.   Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Budan'ı makamlarında ziyaret eden Biga Heyeti,   yeni bitkisel üretimde yaşanan fiyat artışları, destekleme sistemi, tarım ürünlerinde yaşanan fiyat istikrarsızlığı başta olmak üzere bir çok konuda Genel Müdür Yardımcısına ilettiler.   Biga Heyeti ayrıca  4-6 Ekim tarihlerinde 18. si Düzenlenecek Biga Tarım Fuarı davetiyesi de ilettiler.

Muhabir: Cuma Deren