ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu'ndan Ankara'daki saldırıyla ilgili taziye mesajı ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu'ndan Ankara'daki saldırıyla ilgili taziye mesajı

Çanakkale’de dün önce Ezine sonra sonra Ayvacık’ta depremler meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, saat 11:06'da merkez üssü Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde hafif şiddetli bir sarsıntı kaydedili. Büyüklüğü 1.5 olarak ölçülen hareketin derinliği 16.1 kilometre olarak aktarıldı.Saat: 13:35’te ise bu kezAyvacık ilçesine bağlı Kısacık Köyü merkez üssü olan 3,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. 14,6 kilometre derinlikteki sarsıntının büyüklüğünü AFAD ise 3,3 şeklinde açıkladı.

Özellikle Çanakkale başta olmak üzere ükle genelide yaşanan depremlere ilşkin sosyal medya hesaplarından bilgilendirmelerde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, son hareketlere ilşkin de değerlendirmelerde bulundu.

 Porf. Dr. Doğan Perinçek yaptığı açıklamada, “Çok kritik bir fay üzerinde 3.6 büyüklükte deprem. Evciler Fayı yüzlerce yıldır sessiz ve büyük bir deprem yaratmadı. Evciler Fayı'nın yakınında biri Kebrene olmak üzere Assos dahil birçok antik kent yıkıldığını biliyoruz. Bu yıkımın nedeninin Evciler Fayı olduğunu düşünüyorum. Bayramiç güneyindeki Evciler Fayı'nın güneybatı devamında olmuştur. Bu alan geçtiğimiz yıllarda da 3 dolayında depremler yaşanmıştı. Bu yıl 22-23 Temmuzda Bahçeli Köyü yakınında 4.7 büyüklükte depremin ardından  5 artçı deprem olmuştu” cümlelerini kurdu.

Muhabir: Ogün İnal