Çanakkale’de geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Kızılkeçili köyü  mevkiinde çıkan yangınlarda  2 bin 500 hektar orman alanı zarar görmüştü.  Yine geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ise Damyeri mevkiinde çıkan yangında ise bin 500 hektarlık alan zarar gördü.  Aynı yıl tarihi alan sınırları içerisinde olan Gelibolu İlçesine bağlı Ilgardere mevkiinde çıkan yangında ise 700  hektarlık alan zarar gördü.  Yine Çanakkale Tarihi alanda bu yıl meydana gelen ve tarihi alanda bir çok alanın da zarar gördüğü yine 700 hektar alanın zarar gördüğü orman alanları adeta yok olmuştu. 

Ormanlar Yeniden Filizleniyor
İki yılda adeta cehennemi yaşayan Çanakkale’de yenileme çalışmaları devam ederken, yangın bölgeleri de adeta küllerinden doğuyor. Yangında zarar gören alanlardan geriye kalan kozalaklar adeta doğaya yeniden nefes olmak için filizleri doğururken, bir yandan da Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri fidan dikim çalışmaları gerçekleştiriyor. Doğanın yenilendiği ormanlık alanda yere saçılan tohumlar yeniden filizlendi. Öte yandan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de yeşillendirme için saha çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan yeşillendirme çalışması kapsamında Çanakkale Tarım ve Orman  Bölge Müdürlüğü Anafartalar ve  Bayramiç Orman İşletme Müdürlükleri  sınırlarında 2023-2024 yıllarında meydana gelen orman yangınlarının izleri onarılarak fidan dikme çalışmaları başlatıldı.  

ÇOMÜ’de iyi ebelik ve sürdürülebilirlik adımları ÇOMÜ’de iyi ebelik ve sürdürülebilirlik adımları

İlgili Genel Müdürlük tarafından görevlendirilen Şube Müdürleri Serdar Özkan, Gediz Metin Kocaeli, Nuran Karaçorlu, Hüseyin Çinko ve Orman Mühendisi Harun Başeğmez saha çalışmalarını hızlandırdı. Fidan dikim çalışmalarının yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunan Şube Müdürleri, yeşil vatan için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.    

0D3935F6 E82A 40F2 9274 Dc2Bb230Bead

Muhabir: Cuma Deren