Çanakkale ve çevresinde önümüzdeki günlerde gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürecek. Özellikle 12-16 Eylül tarihleri arasında çeşitli ilçelerde farklı derecelerde yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar ise mevsim normallerine yakın seyrederken, bazı bölgelerde biraz daha yüksek seyredecek.

Merkez ve İlçelerde Yağışlar

Çanakkale merkezde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışlar Çarşamba günü de devam ederek 26°C'ye düşen bir sıcaklıkla şehirde serinlemeye neden olacak. Perşembe gününden itibaren sıcaklıklar 27°C'ye kadar yükselirken yağışların şiddeti de azalacak. Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde de benzer şekilde yoğun yağışlar beklenirken, Ayvacık'ta Cuma günü yağışlar yerini az bulutlu bir havaya bırakacak. Bayramiç'te ise 31°C'yi gören sıcaklıklarla birlikte hafif yağışlar ve bulutlu hava etkisini sürdürecek.

Saas

Bozcaada ve Gökçeada'da Sert Yağışlar

Bozcaada ve Gökçeada'da hafta boyunca kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Perşembe günü Bozcaada'da kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek ve adanın genelinde sıcaklıklar 27°C civarında seyredecek. Gökçeada’da ise aynı günlerde yağışlar etkisini artıracak.

Gelibolu ve Lapseki'de Hafif Yağışlar

Gelibolu ve Lapseki'de de hafta sonuna kadar gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Ancak Cuma günü Lapseki’de parçalı bulutlu bir hava ile kısa bir mola yaşanacak. Gelibolu’da ise hafta sonu boyunca yağışlar aralıklarla devam edecek ve sıcaklıklar 31°C civarında olacak. Ezine ve Çan ilçelerinde ise yağışlar belirli günlerde devam ederken, hava genellikle az bulutlu olacak. Ezine’de Perşembe günü 29°C’ye kadar düşen sıcaklıkla hafif yağışlar beklenirken, Çan’da Cuma günü yağışlar azalarak yerini bulutlu bir havaya bırakacak.

Xssas

Haftanın Genel Değerlendirmesi

Hafta boyunca Çanakkale ve çevresinde hava sıcaklıkları 27-33°C arasında değişirken, gök gürültülü sağanak yağışlar özellikle kuzey bölgelerde daha etkili olacak. Çanakkale genelinde Perşembe günü ile başlayan yağışlar hafta sonu da devam edecek, ancak bazı bölgelerde hafifleme görülecek.

Çanakkale’de yarın 8 saatlik elektrik kesintisi Çanakkale’de yarın 8 saatlik elektrik kesintisi

23123Dsd

Muhabir: Murat Yüksel