Meteoroloji az önce paylaştı! Çanakkale’ye kuvvetli yağış geliyor Meteoroloji az önce paylaştı! Çanakkale’ye kuvvetli yağış geliyor

İl genelinde sağlık alanında sürekli olarak yenilikler ve gelişmeler yaşanırken, son olarak ev hemodiyalizi hizmeti başladı. Bu hizmetin ilk başvurusunu yapan hasta Mehmet Baki Kıvan, önemli bir adımı temsil ediyor.

Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Huriye Ünal, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, deneyimli Nefrolog Uzm. Dr. Ali Değirmenci ve sağlık personelleri, hastamızın evinde ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında, evinde diyaliz hizmeti alabilmesi için gerekli adımlar atıldı. Hasta ve yakınları, uzman hekimler tarafından verilen destek ve gerekli eğitimlerin tamamlanmasının ardından evlerinde, hastane ortamını aratmayacak konforla diyaliz uygulamalarına başladı. Bu yeni hizmet sayesinde, hastaların yaşam kalitesi artacak ve tedavi süreci daha kolay hale gelecek.

Çanakkale'de sağlık hizmetlerinin bu yönde ilerlemesi, hemodiyaliz tedavisine erişimi kolaylaştırarak hastaların sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını sağlayacak. İlerleyen günlerde daha fazla hasta bu hizmetten yararlanabilecek ve evde sağlık hizmetlerinin kapsamı genişleyecek.

İl sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sağlık konusunda her geçen gün yeni hizmetlere öncülük eden şehrimizde bir ilk daha yaşandı. Ev hemodiyalizi hizmetinde ilk başvurusu alınan hastamız Mehmet Baki Kıvan'ı Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Gökhan Baştürk, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm.Dr.Huriye Ünal, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Sağlık  Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sibel Yiğit, Devlet Hastanesinde görevli deneyimli uzman Hekimimiz Nefrolog Uzm.Dr.Ali Değirmenci ve görevli sağlık personellerimiz evinde ziyaret ettiler. Evinde diyaliz hizmeti alabilmek için başvuruda bulunan hasta ve yakınlarına; Uzman hekim desteğiyle ve gerekli eğitimler tamamlandıktan sonra, hastane ortamını aratmayacak şekilde, evinin konforunda 28.06.2024 tarihinde diyaliz uygulaması başlatılmıştır” denildi.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak