Çanakkale’de balık tezgahlarındaki hareketlilik devam ediyor. Balıkçılar, denizlerin bereketi olan palamut balığını tezgahlara taşırken, bu sezonun ilk palamutlarının adedi 200 TL’den satışa sunuldu. Tezgahlarda yerini alan palamuta vatandaşlar ilgi göstermeye başladı.

Çanakkale Balık Hali’ne sabah erken saatlerde gelen taze palamutları, balıkçılar tezgaha dizildi. Bu yıl denizlerde palamutun bol olması beklenirken, balığın bollaşmasıyla birlikte de fiyatının değişebileceği öngörülüyor. 200 TL’den satışa sunulan palamutlar, boyutlarına ve tazeliğine göre farklı fiyatlarla da alıcı bulabiliyor.

Çanakkale’nin köylerinde hizmetler sürüyor Çanakkale’nin köylerinde hizmetler sürüyor

Palamut balığı, Çanakkale ve çevresinde en çok tercih edilen balık türlerinden biri. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan palamut, hem sağlıklı beslenmeye katkı sağlıyor hem de lezzetiyle sofralarda vazgeçilmez bir yer ediniyor. Bu sezonun fiyatları her ne kadar yüksek başlasa da, balıkçılar palamut bolluğunun devam etmesi halinde fiyatların düşebileceğini ve daha geniş bir kitleye ulaşabileceğini öngörüyor.

Çanakkale’de balıkçılık, hem ekonomik hem de kültürel açıdan önemli bir yere sahip bulunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar balık tezgahlarına olan eğilimini sürdürürken, balıkçı esnafı da sezondan umutlu. 

Çanakkale Balık Hali'nde geçtiğimiz günlerde fiyatı 120 liraya kadar süşen sardalya ise 200 liraya çıktı. Kolyoz ise kilosu 150 liradan satılıyor.

Muhabir: Coşkun Balcı