Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların artması yangın riskini de artırırken, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü olası yangınlara karşı alınacak önlemlerde orman köylerinde yaşayan vatandaşların aktif katılımını sağlamak için bir eğitim programı başlattı. Yangın gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar, kayıtlarının alınmasının ardından kapsamlı bir şekilde bilgilendiriliyor ve eğitimlerle destekleniyor.

Vatandaşların yangınlarla mücadelede daha bilinçli ve donanımlı olmalarını sağlayan bu eğitim programına, orman köylerinde yaşayan ve yangın önlemlerine katkıda bulunmak isteyen herkes katılabiliyor. Yangın gönüllülerine düzenli bilgilendirme yapılan eğitimlerde, sahada nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verilerek olası yangın durumlarına karşı hızlı ve etkin müdahale edilmesi ve böylece doğal yaşamın korunması amaçlanıyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, yangınların önlenmesine yönelik çabaları artırmayı ve bölgedeki doğal yaşamı korumayı hedeflediği bu eğitim programına vatandaşların katılımını teşvik ederek, yangınlara karşı daha güçlü bir topluluk meydana getirmeyi amaçlıyor.

AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi

Yangın gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar, eğitimlerle ilgili kayıt işlemleri ve detaylı bilgi için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak