Kent içi toplu taşıma hizmetlerinin daha verimli bir şekilde sürdürülmesi, trafik yoğunluğunun azaltılmasıyla birlikte zaman ile yakıt tasarrufunun artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda Çanakkale’de; Belediye Meclis Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren toplu taşıma güzergahları güncellendi.

Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor! Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor!

Bu kapsam durak noktalarında düzenlenerek, hat güzergahları da yenilendi. Toplu taşıma araçlarının daha verimli kullanılmasını amaçlayan uygulamalarla birlikte şehir içi trafiğin rahatlatılması da düşünülüyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda; durak noktalarında da iyileştirmeler gerçekleştirildi. Birbirine çok yakın olan ve kavşaklara yakın noktalarda 35 durak kaldırıldı, 20 durakta da fiziki iyileştirmeler yapıldı.

Yeni güzergahlar ve duraklar ile birlikte yolarda işaretlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Daha öne otopark olarak kullanılan bazı noktalar da kaldırılırken, buralarda park etmek yasaklandı. Bu yerlerden birisi de kentin en işlek noktalarından İnönü Caddesi güzergahı oldu.

Uzun yıllar otopark olarak kullanılan eski devlet hastanesi binası karşısındaki yola araç parkları yasaklandı. Toplu taşıma araçları için dur kalk noktalarından birisi olan yol, ortadan ikiye delinatörler vasıtasıyla ayrıldı. Aynı şekilde postane ve eski emniyet müdürlüğü binası önüne doğru devam eden güzergahta da gerekli işaretlendirmeler yapıldı.

Ancak buna rağmen bazı alışkanlıkların devam ettiği ve vatandaşların buralara araç park ettikleri gözlendi. Trafik ekipleri güzergahlarda gün boyu denetimler gerçekleştirildi. Sürücüler uyarılırken, yapılan değişiklikler anlatıldı ve artık bu yol üzerinde araç parkları yapmamaları istendi.  

Muhabir: Ogün İnal