Çocukların ölmediği bir dünya hayali ile dilenen dilekler eşliğinde fidan toprakla buluşturuldu.   Çocuk ölümlerinin arttığı ülkemizde  son olarak Diyarbakır’da Narin katledilmişti.  Boğularak öldürülen ve cesedi torbaya konularak dereye atılan minik narinin cansız bedeni günlerce yapılan aramalardan sonra bulunmuştu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan Narin’in  ölümünün ardından çocuklara dokunanlara öfke dinmiyor. Koca bir ailenin birleşerek öldürdüğü küçük Narin ve katledilen çocukların anısına Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları da  çocukların ölmediği bir dünya hayali ile dilenen dilekler eşliğinde  fidanı toprakla buluşturdu. 
Katledilen çocukların yeniden anıldığı ‘Narin ve Tüm Çocuklar İçin Bir Fidan’ etkinliğine  CHP Milletvekili İsmet Güneşhan,  Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İl Kadın Kolları Başkanı Seçil Gündüz , Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehtap İstek, Partililer ve vatandaşlar katıldı. Fidan dikim programı öncesinde bir basın açıklaması yapan  Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Seçil Gündüz  “Günlerdir hepimizi derinden sarsan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın acımasızca katledilmesine karşı duyduğumuz acı, öfke ve isyanımızla, çocuk katillerinden hesap sormak için buradayız. Narin ve diğer kaybolan ve katledilen, hikayeleri yarım kalan nice çocuğumuzu anmak için bir aradayız” dedi. 

Basın açıklamasında veriler kullanarak Çocuk istismarının geldiği boyutlara da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehtap İstek “Türkiye’de yılda ortalama 10 bin çocuk kayboluyor. Bu da günde yaklaşık 32 çocuğun kaybolduğu anlamına geliyor. Bu ülkede çocuklar en çok yakınları tarafından istismara uğruyor. 2023 yılında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosya sayısı 66 bin 138, dava sayısı 14 bin 919.  TÜİK’in UNICEF’le hazırladığı 2023 Türkiye’deki çocuklar raporuna göre; 22 bin 59 kız çocuğu ve 3 bin 626 erkek çocuğu cinsel suç mağdurudur. 16-17 yaş grubunda evlendirilen kız çocuğu sayısı 86 bin 506, doğum yapan çocuk sayısı ise 6 bin 635’dir. Kadına ve çocuğa karşı her türlü şiddeti kınıyoruz. Normalleşmesini kabul etmiyoruz” dedi. 
 

Yavru kedi tavuk sesi çıkartıyor (TIKLA İZLE) Yavru kedi tavuk sesi çıkartıyor (TIKLA İZLE)

Narin’in Hayallerini Biz Yaşatacağız
 Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehtap İstek “Atatürk’ün mirası çocukların, geleceğimiz olduğunu bilmek ve  onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Narin, bizler için hep burada olacak. Onun adını, sevgisini, hayallerini yaşatmak bizim görevimiz. Burada dikilecek her bir fidan, kaybolan her bir çocuğun anısını yaşatacak, onların asla unutulmadığını ve unutulmayacağını gösterecek. Bizler, kaybolan çocuklarımızın her birini kalbimizde taşıyoruz Bugün Narin için isyan ediyor ve bir çocuğumuzun daha zarar görmemesi için adalet talebimizi yineliyoruz. Bunun için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Çocukların güvenle büyüyebileceği yaşam ortamı için mücadelemizi kararlılık ile sürdüreceğiz” dedi.

Narin ilk değil, ama son olsun !  
İstek, konuşmasının devamında “Narin'i hayattan koparanların ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız. Narin’in arkasından ‘Melek oldu’ diyerek, çocuklarımızı koruyamamanın sorumluluğundan kaçamazlar. Güzel ülkemizin kayıp çocuklar ülkesine çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Hep birlikte çocuklarımız için daha güvenli bir gelecek kuracağız. Hep birlikte başaracağız. Sevgili Narin ve kaybettiğimiz tüm çocuklar, bizler sizi asla unutmayacağız. Sizin adınıza büyüyecek olan bu fidanlar, umudun ve adaletin simgesi olacak” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Barış Kafe bahçesine Narin ve diğer çocuklar için fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Muhabir: Cuma Deren