Heniye'nin ölümünün ardından ülke genelindeki camilerde selalar okundu ve Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı gerçekleştirildi. İsmail Heniye, İsrail’in Tahran’daki saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Heniye için ülkemizde de bir günlük yas ilan edilerek, anma ve taziye törenleri düzenlendi. İran’daki defin işlemlerinin ardından, Türkiye’de de camilerde cenaze namazı kılındı.

Cuma Hutbesinde Mesajlar

Cuma hutbesinde, yapılan saldırı kınandı ve zulüm karşısında dayanışma mesajları verildi. Hutbede, Ebu Lehebin zulmünün günümüzde devam ettiği belirtilerek, zalimlerin ve işgalcilerin masumlara yönelik saldırıları eleştirildi. Hutbede şu ifadelere yer verildi:

Çanakkale AK Parti'de istifa! Çanakkale AK Parti'de istifa!

“Ne hazindir ki, Ebu Leheb’ler günümüzde de zulümlerine devam etmekte, Ebu Cehiller kıtalar dolaşmaktadır. Katiller ve işgalciler, başta Gazze olmak üzere İslam beldelerinde çocuk, kadın, yaşlı, masum demeden hunharca katliam gerçekleştirmektedir. Gözü dönmüş caniler, tarihte eşine az rastlanır bir soykırım yapmaktadır. Onlara destek verenler ise kanlı elleriyle zulme alkış tutmakta, zalimleri cesaretlendirmektedir. Ey Zalim! Bu azgınlıktan vazgeç. Dayandığın güç odaklarına güvenme. Tarihe bakıp ibret al. Geçmişte yaptığın azgınlıklar sebebiyle başına neler gelmişti, hatırla. Bugün sahip olduğun güç ve imkânlar, seni asla kurtaramayacaktır. Yüce dinimiz İslam’ın gönüllere yerleşmesine, yeryüzüne yayılmasına hiçbir kudret engel olamayacaktır.”

Muhabir: Veysel Akın Salkın