Çanakkale’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken geçtiğimiz günlerde merkezde rüzgarlı hava etkisini göstermişti. Rüzgarın etkisi Çanakkale merkezde hissedilirken aynı zamanda sıcaklıklarında etkisi düşmüştü. Çanakkale’de merkezde sıcaklıklar 3 ila 5 derece düşerken merkezde yaşayan kent vatandaşları için bunaltıcı hava etkisini yitirmişti. Ancak hafta sonu ile birlikte Çanakkale merkezde hava sıcaklıkları artarak 37 ve 38 derecelere kadar çıkacağı öngörülüyor. Çanakkale en yüksek sıcak günlerinden birini yaşayacak. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre, Çanakkale’de 3 Ağustos Cumartesi günü hava sıcaklıkları 37 derecelere kadar gelirken 4 Ağustos Pazar günü ise hava sıcaklığı 38 derecelere kadar çıkacağı bekleniyor. Çanakkale en düşük hava sıcaklığı 21 derece olurken, en yüksek sıcaklık ise 38 derece olacağı öngörülüyor.

Hissedilen Sıcaklık 40 Derecelerin Üzerinde Olacak

Çanakkale’nin Bayramiç ve Lapseki ilçelerinde hava sıcaklıkları, hafta sonu itibarıyla önemli bir artış gösterecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, bu iki ilçede sıcaklıkların 39 dereceye kadar yükselebileceği tahmin ediliyor. Çanakkale merkez ve çevresinde ise nem ve rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Sıcaklıkların Etkileri

Yükselen hava sıcaklıkları, Bayramiç ve Lapseki'deki vatandaşlar için bunaltıcı günler anlamına geliyor. Özellikle sıcaklıkların hissedilen derecelerinin yüksek olması, günlük yaşamı zorlaştırabilir. Bu durum, özellikle açık alanlarda zaman geçiren ve fiziksel aktivitelerde bulunan vatandaşlar için sağlık risklerini artırabilir.

11111111111111111

Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı

22222222222222222222

Muhabir: Coşkun Balcı