Dün gece Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede deprem hareketliliği devam ediyor. Depremin etkisi, Çanakkale ve çevresinde de hissedildi ve artçı sarsıntılar gün boyunca sürdü.

Öğle saatlerinden sonra  Çanakkale ve Ege Denizi çevresinde art ardına 2 deprem daha meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Bekirli köyünde 1.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öğle saatlerinde, saat 14.32 'de kaydedilen bu sarsıntının derinliği ise yerin 5.2 kilometre altında gerçekleşti. Ardından bir depremde merkezüssü Çanakkale Tavaklı Açıkları'nda (Ege Denizi) meydana geldi. Saat 14.48'de gerçekleşen depremin büyüklüğü 2.1 olarak kaydedilirken derinliği ise Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, 10.1 kilometre olarak ölçüldü. 

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Şlilkmökj

Muhabir: Veysel Akın Salkın