Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, dar sokaklarda ve trafiğe kapalı alanlarda hızlı müdahaleyi sağlamak amacıyla oluşturulan bu ekip, acil sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulmasını hedefliyor. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kent merkezindeki her bölgeye hizmet veren Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının, acil yardım hizmetinde büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. Ancak, özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ambulansların olay yerine ulaşmasında yaşanan zorluklar göz önünde bulundurularak, bu sorunu çözmek amacıyla motorize sağlık ekipleri devreye alındı. Motorize 112 ekibi, dar sokaklar ve trafiğe kapalı alanlarda hızla hareket ederek vakalara daha çabuk müdahale edebiliyor.

Çanakkale'de Güvenliğin Yeni Sigortası

Motorize 112 ekibi, Çanakkale’nin sokaklarında aktif olarak görev yapmaya devam ediyor. Acil durumlarda olay yerine kısa sürede ulaşabilen ekipler, bu sayede vatandaşların can güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynuyor. Özellikle ilk müdahalenin büyük önem taşıdığı durumlarda hızlı ulaşımı hedefleyen motorize ekipler, Çanakkale’de yaşayan vatandaşlara güven veriyor.

'Enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaya devam edeceğiz' 'Enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaya devam edeceğiz'

Çanakkale’de sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik bu girişim, acil yardım ekiplerinin etkinliğini daha da artıracak ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak. Motorize 112 ekibi, acil müdahale sürelerini kısaltarak, hayat kurtarmaya devam ediyor.

Muhabir: Cuma Deren