Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor! Çanakkale’de Kilitbahir Kale Müzesi, bir ay kapanıyor!

Çanakkale’de 1 Eylül itibari ile kalkan av yasağı sonrası bollaşan Palamut, Sardalya ve diğer deniz ürünlerinde yaşanan düşüş sonrası yeniden yükselişe geçti. Avlanma ve hava durumuna bağlı olarak son günlerde balıkların fiyatı ise inişli çıkışlı. 
Çanakkale’de uzun bir aranın ardından 1 Eylül’de başlayan av sezonu ile balık tezgahlarında adeta bolluk yaşandı. Yasağın kalkması ile avlanmanın artmasına bağlı olarak fiyatlarda da  düşüşler yaşanmıştı.  Ancak Havaların ısınması ve teknelerin av azlığı nedeni ile son günlerde balık fiyatları inişli çıkışlı olmaya başladı. Balıkhane tezgahlarında bu yılın en çok bulunan balıklardan biri olan Palamut 75 TL’ye kadar düşmüştü. Palamut yeniden yükselişe geçerek şu anda 124 TL’den alıcı buluyor. Çanakkalelilerin en çok tercih ettiği Sardalya ise 100 TL’den satılıyor. 
Avlanma sezonunun açılması ile tezgaha giren hamsi ise 250  TL’den alıcı bulurken, Bako Mezgit 300 TL, Tekir 300  TL’den alıcı bulurken diğer balıklarda ise fiyat 300 ile 500 TL arasında değişiyor. 

Muhabir: Cuma Deren