Bu kapsamda, hasat edilmiş ürünlerde larva varlığını tespit etmek amacıyla kapsamlı saha incelemeleri gerçekleştirildi. Yapıldak köyünde gerçekleştirilen bu mücadele çalışmaları, özellikle şeftali, nektarin ve kayısı hasatları öncesinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bahçelerde sürvey ve ergin kontrolü yaparak meyve sineği popülasyonunu izliyor ve kontrol altına alıyor. Meyve sineği popülasyonunu izlemek ve kontrol altına almak için ek tuzakların da kurulduğu bu çalışmalar çerçevesinde, üreticiler ve stajyerler meyve sineği konusunda bilgilendirildi. Bu eğitimler, üreticilerin verimliliğini artırmak ve meyve sineğinin zararlarını en aza indirmek amacıyla büyük önem taşıyor.

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Eğitim ve Bilgilendirme
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sadece saha çalışmaları ile yetinmeyip, üreticilere ve stajyerlere yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine de ağırlık veriyor. Bu sayede, meyve sineği ile etkin mücadele yöntemleri hakkında bilgi sahibi olan üreticiler, kendi bahçelerinde de bu yöntemleri uygulayarak daha sağlıklı ve verimli ürünler elde edebiliyor.

Sürekli ve Yoğun Çalışmalar
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü bu yoğun çalışmalar, meyve sineği popülasyonunun kontrol altına alınması ve ürün kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Müdürlüğün çalışmaları, üreticilerin desteklenmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla aralıksız olarak devam edecek.

Muhabir: Veysel Akın Salkın