Sokak köpeklerinin, barınaklara alınmasının ve öldürülmesinin yolunu açan yasa teklifi, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda, değişiklik yapılarak kabul edildi. Bu yasa teklifine karşı çıkan Çanakkaleli hayvanseverler Perşembe gününden Pazar gününe kadar oturma eylemi ­yapacak.

Konuyla ilgili Çanakkale Hayvan Hakları Eylem Grubu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bildiğiniz üzere yasa komisyondan geçti. Pazartesi günü genel kurula gelecek ardından mecliste oylanıp yasalaşacak. Bunun önündeki tek engel hayvanseverlerin kanli yasayı onaylamadığını meclise, halkın vekillerine duyurmak. Bunun tek yolu ise sesimizi en yüksek perdeden onlara duyurmak. Bunu en iyi nasıl yaparız diye STK'lar olarak düşünüp şu şekilde planladık.

Çanakkale'yi yasa boğan ölüm! Çanakkale'yi yasa boğan ölüm!

Perşembe günü saat 20.30 'da GOLF çay bahçesinden insan zinciri oluşturarak Halk bahçesinde oturma eylemini başlatıyoruz. Perşembe ve Cuma günü 21.00 ile 24.00 arası oturma eylemi olacak. Cumartesi'yi Pazara bağlayan gece sabaha kadar oturacağız ve tepkimizi göstereceğiz. Pazartesi genel kuruldan çıkacak karara göre pozisyon alacağız. Şimdiden herkese vereceği katkı ve destek için teşekkür ediyoruz”

Kaynak: Haber Merkezi