5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamındaki etkinliğe, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, Deniz Polisi, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Amirliği, Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) dalgıç ekipleri destek verdi.

22 dalgıç tarafından Çanakkale yat limanında deniz dibi temizliği yapıldı. Bir saat süren çalışmada dalgıçlar denizden aralarında 19 Litrelik damacana, kova, cam parçaları, tencere, tava, ayakkabı ve pet şişe gibi pek çok katı atığın aralarında bulunduğu çuvallar dolusu çöp çıkardı. Çıkarılan malzemeler kıyıda bir süre sergilenirken şaşkınlık yaratı.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çanakkale deniz kenti. Türkiye’de ikinci en uzun kıyısı olan il. Onun için bizim denizlerimize daha çok sahip çıkmamız lazım. Bu aynı zamanda da küresel iklim değişiklikleri ile alakası olan bir konu. Denizlerimizin temizliğini ve dikkatli bir biçimde korunması gerektiği konusundaki bu tür çabalar sürdürülmelidir. Bu etkinliğe katılan denize dalış yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU

Editör: Ersan Küçükkuru