Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Çanakkale'nin turizm cenneti olarak bilinen Bozcaada’da yaşanan felaketin ardından, Kaymakamlık başta olmak üzere yerel yönetim, doğayı tekrar canlandırmak adına büyük bir kampanya başlatma kararı aldı. Yangınların neden olduğu tahribat sonrası, adanın eşsiz doğal güzelliklerinin tekrar kazanılması amacıyla planlanan kampanyada halkın katılımı ve dayanışma ön plana çıkıyor. Bozcaada Kaymakamlığı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada adanın yeniden yeşillendirilmesi için bir kampanya başlatılacağını duyurdu. Kaymakamlık, yangınlar sonucu yok olan orman alanlarının rehabilitasyonu ve adanın farklı noktalarının ağaçlandırılması için geniş çaplı bir fidan dikimi organizasyonu düzenlemeye karar verdi. Yapılan paylaşımda, Bozcaada’nın doğal güzelliklerinin geri kazandırılması için tüm adalıların ve Bozcaada severlerin katılımına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

"Küçük Fidan, Büyük Orman" Kampanyasıyla Yeşil Alanlar Geri Kazanılacak

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Son zamanlarda ilçemizde yaşanan orman yangınları hepimizi derinden üzmüştür. Orman yangınları neticesinde eşsiz güzelliğe sahip ilçemizdeki yeşil alanlardan bir kısmı maalesef kaybedilmiştir” ifadeleri kullanılarak yaşanan kaybın büyüklüğü dile getirildi. Kaymakamlık, sadece tahrip olan ormanları yeniden yeşillendirmekle kalmayıp, adanın farklı bölgelerinde de orman fidanı dikimi için bir kampanya başlatacaklarını belirtti.

“Kuzey Ege'nin incisi güzide ilçemizde tahrip olan yeşillik alanlarımızı tekrar ayağa kaldırmak ve sadece tahrip olan kısmı değil, adamızda belirlenecek yerlerde orman fidanı dikimi kampanyası başlatıyoruz” açıklaması ile kampanyanın geniş çaplı olacağına dikkat çekildi.

Herkesi Dayanışmaya Çağırıyorlar

Bozcaada’nın doğasının tekrar canlanması için başta yerli halk olmak üzere, adaya gönül vermiş herkesin bu kampanyaya katılması çağrısında bulunuldu. Yapılacak fidan dikim etkinliğiyle ilgili kısa süre içerisinde bir takvim açıklanacağını belirten Kaymakamlık, “Yeşil ve mavinin görsel şölen oluşturduğu güzide ilçemizde tekrar yemyeşil doğanın hâkim olması için başta adalı ve adamıza gönül vermiş tüm vatandaşlarımızı kısa bir zaman dilimi içerisinde açıklayacağımız takvimde ‘Küçük Fidan, Büyük Orman’ kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini paylaştı.

Muhabir: Senem Erdem İnal