Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ziraat arazisinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Yangında 12 hektar orman, 18 hektar ziraat alanı zarar gördü.

Bozcaaada Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı; “Bugün Karadut - Ayana yakınlarındaki bir noktada başlayan yangına dair saat 11.20’de belediyemize ilk ihbar ulaştıktan sonra itfaiye ekiplerimiz ve gönüllü yangın ekibiyle ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Tanker ve kepçe sahipleri her yangında olduğu gibi kısa sürede yangın mahaline ulaştılar. Uçak ve helikopterler de kısa sürede yangına müdahalede etkin rol oynadılar. Geyikli, Ezine ve Ayvacık’tan 10’u aşkın arazöz ve itfaiye aracı da 12.30 sularında adaya art arda geldiler.

Şiddetli rüzgâr sebebiyle denize doğru yönelen yangına karadan ve havadan yoğun bir müdahale sonrasında 14.45 sularında yangın önce kontrol altına alındı. Hava ekipleri görevlerini tamamladıktan sonra adadan ayrıldılar. Fakat kısa süre sonra bazı noktalarda yangın ne yazık ki yeniden başladı. Ana karadan gelen ekiplerle, belediyemize ait araçlarla, halkımızın tanker ve kepçeleriyle genişleyen yangının etrafını çevreleyerek yangının daha da genişlemesi önlendi. 15.00 sularından itibaren yanan bölgedeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Yangının yol kenarında başladığı tahmin ediliyor. Bu bölgeye atılmış bir izmarit veya bir cam kırığının sebep olma ihtimali var. Konuya dair araştırma sürüyor.

Çanakkale AK Parti'de istifa! Çanakkale AK Parti'de istifa!

Yaşanan her afette olduğu gibi bugün canla başla destek olan tanker ve kepçe sahipleri, adalı hemşehrilerimiz, karşı kıyıdan yardımımıza koşan komşularımız, hava desteği ile yangına müdahalede yanımızda olan başta Çanakkale Valiliği olmak üzere devletimizin ilgili kurumlarına ve belediyemiz emekçilerine teşekkür ederiz.

Bozcaada’da bu sene en az yedi yangın yaşandı. Bugün yaşanan ise bu senenin en büyüğüydü. Yeni bir yangın yaşanmaması için hepimizin daha da dikkatli olması gerekiyor. Ormanlara girişin ve açık alanda ateş yakmanın yasak olduğunu yeniden hatırlatırız. Yerlere izmarit, çöp ve benzeri şeyler atanları uyarmanız veya kolluk güçlerine bildirmenizi önemle rica ederiz. İçimiz, ciğerlerimiz yandı, hepimize geçmiş olsun."

Kaynak: Haber Merkezi