Normal doğum oranlarının artmasına yardımcı olan gebe okullarındaki eğitimler, Sağlık Bakanlığı'nın teşvikiyle Türkiye genelinde devam ediyor. ‘Sağlıklı anne-sağlıklı bebek’ mottosu ile bilinçli ve sağlıklı anne-babalar yetiştirilmesi hedeflenen gebe okullarında anne ve baba adayları doğum için hazırlık yapıyor. Gebe Okulu Eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerle anne adaylarının bilinçli bir hamilelik süreci geçirmesine, doğum korkusu ve kaygılarından uzaklaşmasına yardımcı olunuyor.

Bu kapsamda Biga İlçe Devlet Hastanesi bünyesindeki gebe okullarında da eğitimler sürüyor. Eğitimlere katılan anne-baba adayları sağlıklı ve bilinçli birer ebeveyn olabilmeleri için bilgilendirilerek doğuma hazırlanıyor.

"Anne adaylarının yanında eşlerinin de katılmasını istiyoruz"

Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı

Verilen eğitimlere yönelik bilgiler veren Gebe Okulu Eğitmeni Ebe Kadriye Başar, “Hamileliğin 20. haftasından itibaren eğitimlerimize başlıyoruz. Gebe Okuluna anne adaylarının yanında eşlerinin de katılmasını istiyoruz. Anne ve bebek sağlığı ile ilgili bilgileri öğrenerek bu süreçte birbirlerine daha iyi destek oluyorlar.  Eğitimlerde anne babalara; doğru nefes alıp verme teknikleri, egzersizler, pilates, doğru beslenme, annenin son evrede doğuma nasıl katkı yapabileceği, doğum dalgalarını kasılmaları az hissetmelerini sağlayıcı doğumu kolaylaştırıcı alternatif yöntemler, anestezi yöntemleri, bebeğin doğum yolculuğu, doğum sonrası anne ve bebek bakımı, emzirmenin ve anne sütünün önemi gibi konular anlatıyoruz”  şeklinde konuştu.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak