2002 yılından bu yana düzenlenen, temiz hareketliliği ve sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik ederek halk sağlığını ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik etkinliklerin yer aldığı  Avrupa Hareketlilik Haftası başladı.  ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ teması ile 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek  hafta Çanakkale’de düzenlenen yürüyüş etkinliği ile başladı. sürdürülebilir hareketlilik, çevre bilinci ve sağlıklı yaşam konularına dikkat çekmeyi amaçlayan etkinliklerin yer alacağı haftanın başlangıç yürüyüşüne CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kamusal Alanda Etkinliklerimizi Arttıracağız

Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı

Çanakkale Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Saat Kulesi meydanında sona erdi. Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle bugün belediyemizin önünde Saat Kulesi Meydanımıza bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kamusal alanlarda paylaşım gerçekten çok önemli. Burası da küçük de olsa bir kamusal alan. Kamusal alanlarımızda paylaşımları, etkinliklerimizi arttırmalıyız. Kamusal alanlarımızı mümkün olduğunca araçlardan arındırmalıyız. Daha çok yayaların, insanların, gençlerin, kadınların hep birlikte önemli etkinlikleri, paylaşımları kamusal alanlarda gerçekleştirmeliyiz. Tarih kenti, kültür kenti, turizm kenti, üniversite kenti olsun Çanakkale’de yayalaştırma artsın istiyoruz. Caddelerde, sokaklarda daha çok yayalar, daha çok bisikletliler olsun istiyoruz. Bunları da zaman içerisinde planlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Daha çok yürüyelim, daha çok bisiklete binelim. Mümkün olduğunca araçlarımızı kullanmayalım. Hem sağlığımız açısından hem iktisadi açıdan hem kentin içerisindeki ulaşım açısından her açıdan çok önemli. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum” dedi.

Yürüyüş sonrası yapılan açıklamanın ardından temiz hareketliliği ve sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik ederek halk sağlığını ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik etkinliklerin yer aldığı  Avrupa Hareketlilik Haftası başladı.

Muhabir: Cuma Deren