1998 yılından bu yana her yıl düzenlenen bu toplantının 27.'si, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, belediyelerinden, araştırma merkezlerinden ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı.
Mahalle Afet Gönüllüleri ve Toplumsal Dirençlilik Üzerine Sunum
Alper Usta, toplantıdaki sunumunda, Mahalle Afet Gönüllüleri süreciyle ilgili olarak “Mahalleli Kavramı ve Afet Gönüllülerinin Toplumsal Dirençliliğe Etkisi” konusunu ele aldı. Usta, afetlere karşı toplumların daha dirençli hale gelmesinde, mahalle bazında yapılan gönüllü çalışmalarının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, katılımcıların çeşitli sorularını yanıtlayan Usta, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürü Faik Tetik'e teşekkürlerini iletti.
ÇOMÜ ve Çanakkale’yi Gururla Temsil Etti
Alper Usta, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Doğal Afetlerin Risk Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Bekler ve Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Uğur Ulugergerli'ye de katkılarından dolayı teşekkür etti. Usta, yaptığı açıklamada, “Afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturmak için ortak akıl ve işbirliği ile atılan her adım büyük önem taşımaktadır” dedi. Ayrıca, Mahalle Afet Gönüllüleri projesinin Çanakkale genelinde başarıya ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Mahalle Afet Gönüllüleri ve Afet Planlaması Büyük Önem Taşıyor
Usta, Çanakkale'de mahalle afet planlarının hazırlanması ve mahallelerde Afet Gönüllüleri ekiplerinin oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Bu süreç, afetlere karşı toplumun dayanıklılığını artırmak ve olası felaketlerde hızlı müdahale sağlamak açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Çanakkale'deki mahalleler için yapılan bu çalışmalar, hem yerel halkın hem de kurumların işbirliğiyle daha güçlü hale gelecek. Usta, sözlerini şöyle tamamladı: “Mahalle Afet Gönüllüleri sürecinin başarılı olması için, her kesimin desteğini bekliyoruz ve bu konuda yürüttüğümüz çalışmaların toplumumuz için önemli bir fayda sağlayacağına inanıyoruz.”