2024 yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Emekli Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda emekli vatandaşlar, ‘Türkiye Yüzyılı Emektarları’ teması ile Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasına bağlı profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirdikleri Çanakkale gezisinde Çanakkale’yi öğreniyor. 

‘Türkiye Yüzyılı Emektarları’ teması ile  başlayan gezilerde yılların emektarları, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı koordinasyonunda Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de ağırlanıyor. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasına bağlı profesyonel rehberler  ile birlikte Çanakkale'yi gezen emekliler, yaptıkları çeşitli ziyaretlerde Çanakkale ruhunu aşıladılar. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın yürüttüğü sağlık, ulaşım, sosyal imkanlar, yaşam kalitesinin artırılması, kültürel faaliyetler gibi çalışmalarla hakları genşletilen emekliler, kültürel gezi kapsamında yapılan Çanakkle gezisinde iyi ağırlanıyor. 

Yeni kitabı 'Demokrasi Kazanı' büyük ilgi gördü Yeni kitabı 'Demokrasi Kazanı' büyük ilgi gördü

Emekliler, profesyonel rehberler ile birlikte gerçekleştirdikleri Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı gezisi kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadası, Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı ve Seddülbahir Sargıyeri Müzesi'ni ziyarette bulundular. Emekliler için yapılan bu etkinlikler, 2024 yılı boyunca gerçekleştirilmeye devam edecek.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak