Uzun yıllardır çevre bilincini artırmaya yönelik Eko okul faaliyetleri yürüten Tevfik Emin Başarır İlkokulu, bu projeyle hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin ekolojik farkındalığını daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Tevfik Emin Başarır İlkokulu'nun başvurusunu yaptığı ve kabul edilen proje “Eko Dostlar: Yeşil Farkındalığı Dostlarla Arttırıyoruz” adıyla yürütülecek. Bu proje, okulun evrensel değerlere sahip, sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirme misyonuyla uyumlu olarak, ekolojik farkındalığın artırılmasını hedefliyor. Proje, Avrupa'daki iyi uygulamaları yerinde görmek ve bu doğrultuda Türkiye’de çevre bilinci ve sürdürülebilirliği daha geniş kitlelere yaymak amacıyla geliştirildi. Proje, sadece okul içinde değil, sosyal çevreyi de olumlu yönde etkilemeyi amaçlıyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ekolojik davranış düzeylerini yükseltmek ve farkındalıklarını artırmak adına yapılan bu girişime, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 18 bin 230 Euro hibe desteği sağlandı.

Portekiz ve Hollanda'da Eğitim Faaliyetleri Düzenlenecek

Proje kapsamında Tevfik Emin Başarır İlkokulu İngilizce Öğretmeni Seydo Demirtaş Karasu'nun koordinatörlüğünde iki farklı ülkede eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek. İlk olarak Portekiz’in Lizbon bölgesinde yer alan Malveira şehrindeki deneyimli bir Eko ilkokulda eğitim programı düzenlenecek. Burada, öğretmenler ve öğrenciler Avrupa’daki başarılı ekolojik uygulamaları yerinde gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Projenin ikinci ayağında ise Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yer alan bir öğretmen eğitim merkezinde, öğretmenler için özel eğitimler düzenlenecek. Bu merkezde gerçekleştirilecek eğitimlerle, ekolojik farkındalık ve sürdürülebilirlik konularında uluslararası deneyim kazanmaları sağlanacak.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı resmen duyuruldu AK Parti Çanakkale İl Başkanı resmen duyuruldu

Muhabir: Şahver Banu Çağlak