Hastaneye kazandırılan ileri teknoloji tıbbi cihazlar ve uzman kadrolarla, birçok hastaya etkili tedavi imkânı sunulurken, bugüne kadar 64 hastaya gastroskopi, 53 hastaya kolonoskopi uygulanırken, farklı branşlarda toplam 33 ameliyat gerçekleştirildi.

Başarılı sağlık çalışanları, uzman kadroları ve yeni teknolojik cihazlarla sağlık alanında başarılı adımlar atan Yenice Devlet Hastanesi, hizmet kalitesini her geçen gün arttırıyor. Hastanede sağlanan ameliyat ortamının oluşturulmasında bu yana farklı alanlarda pek çok başarılı imzalar atan sağlık ekipleri, edece ilçede değil bölgede de sağlık alanında öncülük yapıyor. 

Fazla antibiyotik kullanımı diş renginin değişmesine neden oluyor Fazla antibiyotik kullanımı diş renginin değişmesine neden oluyor

 Başarılı çalışmalara ilişkin Yenice Devlet hastanesinden yapılan açıklamada “Vizyon olarak daima çağın gerektirdiği hizmetleri yerinde ve etkili bir şekilde halkımıza sunmayı amaçlayan hastanemiz, hizmetlerini çeşitlendirmeye devam etmektedir. Bu doğrultuda hastanemiz hekim kadrosuna Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Anestezi ve Reanimasyon uzmanı eklenmesi ile cerrahi branşlarda işlem yapılmasının önü açılmıştır. Hastane idaremiz ve hekim kadromuz ilçemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalara başlamıştır. Yapılan görüşmeler neticesinde ameliyathane hizmetleri, doğum hizmetleri ve endoskopi-kolonoskopi işlemlerinin yapılabileceği kararlaştırılmış, bu işlemler için gerekli cihaz ve malzemelerin temini için çalışma yapılmıştır.     Bir adet endoskopi ve kolonoskopi cihazı bağış yolu ile temin edilmiştir. 

Cihazın hastanemize kazandırılmasından sonra Endoskopi ünitesi kurularak ilk işlemler yapılmaya başlanmıştır. Hizmetin başlamasından bugüne kadar çeşitli sebeplerle ihtiyaç duyulan  64 hastamıza gastroskopi ve 53 hastamıza kolonoskopi işlemleri başarı ile gerçekleştirilmiştir.  Doğumhane hizmetleri kapsamında iki adet normal doğum, bir adet sezaryen doğum gerçekleşmiştir. 
 Ameliyathane hizmetleri kapsamında çeşitli büyüklükte toplam 33  ameliyat gerçekleştirilmiştir. 

Hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salih Ersen Kütükçü'yü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uz. Dr. Pınar Tekin'i, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sevgi Kurnaz Canbulut'u  ve  ekiplerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.  Katkılarından dolayı Sağlık Bakanlığı ve Yenice Kaymakamlığı'na,ayrıca Endoskopi cihazının hastanemize kazandırılmasını sağlayan Dr.  İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfına, Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Sayın Zeynep Bodur Okyay hanımefendiye ve Yenice Belediye Başkanı Sayın Veysel Acar'a ilçemiz ve hastanemiz adına teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: Haber Merkezi