Hücreleri yeniliyor, diabete iyi geliyor şimdi pazar arıyor Hücreleri yeniliyor, diabete iyi geliyor şimdi pazar arıyor

10-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Çanakkale ve çevresinde hava durumu tahminleri yağışlı bir haftaya işaret ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre, Çanakkale merkez ve ilçelerinde özellikle 10 Eylül Salı gününden itibaren gökgürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışlar 10 Eylül'de Başlayacak Çanakkale’de Salı günü başlayacak olan sağanak yağışlar, hafta boyunca etkisini sürdürecek. Salı ve Çarşamba günlerinde kuvvetli yağışlar ve gök gürültüsüyle birlikte hava sıcaklıkları düşecek. Sıcaklıklar 21-31 derece arasında değişirken, hafta ortasından itibaren sıcaklıklarda biraz daha düşüş gözlenecek. Çarşamba günü ise en yüksek sıcaklık 27 dereceye kadar gerileyerek, yağışların şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Asw1

Yağışlar Ayvacık ve Ezine'yi de Etkisi Altına Alacak Ayvacık ve Ezine ilçelerinde de kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlar 10 Eylül’den itibaren etkili olacak. Ayvacık’ta sıcaklıklar 18-29 derece arasında değişirken, Ezine’de 17-32 derece civarında seyredecek. Hafta ortasında yağışların daha da kuvvetlenmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, yerel kuvvetli yağışlar konusunda vatandaşları uyararak, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Gelibolu ve Bozcaada'da Kuvvetli Yağış Uyarısı Gelibolu ve Bozcaada’da da 10 Eylül itibariyle kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Gelibolu’da sıcaklıklar 16-30 derece arasında değişirken, Bozcaada’da ise 21-26 derece arasında olacak. Bu bölgelerde de sağanak yağışların hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların yağışlara karşı hazırlıklı olmaları ve araçlarını su baskınlarına karşı güvenli yerlere park etmeleri öneriliyor.

Asd2

Biga ve Çan'da Parçalı Bulutlu Hava Yağışlar her ne kadar Çanakkale’nin genelinde etkili olacak olsa da, Biga ve Çan ilçelerinde hafta başında parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Biga’da sıcaklıklar 16-33 derece arasında seyrederken, Çan ilçesinde ise 16-32 derece olacak. Ancak bu ilçelerde de hafta sonuna doğru gök gürültülü sağanak yağışların başlaması öngörülüyor.

Yağışlar Sonrası Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Dönecek Meteoroloji yetkilileri, yağışların ardından hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normallerine döneceğini tahmin ediyor. Çanakkale genelinde hafta boyunca sürecek olan yağışlar, Perşembe ve Cuma günleri de etkisini gösterecek. Özellikle Cumartesi günü de sağanak yağışların devam etmesi bekleniyor.

2323

Muhabir: Murat Yüksel