Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ’dan Çanakkale Valiliği görevine atanmasıyla birlikte ilk olarak Gelibolu Tarihi Yarımadası’na ziyaretinde Şehitler Abidesinde çelenk bırakarak şehitler huzurunda göreve başladı.

Çanakkale’de Anılara Yolculuk konseri Çanakkale’de Anılara Yolculuk konseri

Çanakkale’nin ruhuna vurgu yaptı

Valilik binasındaki karşılama töreninin ardından görevine başlayan Vali Ömer Toraman, Çanakkale’nin önemini belirterek “Çanakkale’nin Türk tarihi açısından çok özel bir yeri olduğu malum. Balkanların ve Orta Avrupa’nın fethi hareketinin Süleyman Paşa tarafından bu topraklardan başlatıldığını, öte yandan Türkleri Balkanlardan çıkarmak için hayal kuranların da yine bu topraklarda hayallerinin hüsrana uğratıldığını hatırlatmak istiyorum” dedi ve bu toprakları bize emanet eden şehitler huzurunda yeni görevine başladı.

Şehitler için dua okudu

Vali Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte ilk olarak Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Şehitler Abidesi’ne ziyarette bulundu. Şehitler için dua okuyan Vali Ömer Toraman, temsili şehitliğe karanfil bıraktı. Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek’in de eşlik ettiği Vali Ömer Toraman’a, Alan Başkanı İsmail Kaşdemir  ziyareti için teşekkür etti ve minyatür Şehitler Abidesi hediye etti.

Gazilerle ve şehit aileleri ile buluştu

Gazileri ve şehit ailelerini de ziyaret eden Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı'nda gazilerle bir araya geldi. Ardından Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şube Başkanlığı’na yaptığı ziyarette şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

Son olarak 09 Eylül 2020 tarihinde Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen İdlib harekat bölgesinde görevi sırasında rahatsızlanarak şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın annesi Esma Erdoğan’ı eşi Neşe Toraman ile birlikte ziyaret eden Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, valilik olarak minnet ve şükran duygularını ifade ederek her zaman hizmetlerinde olduklarını belirtti.

Muhabir: Veysel Akın Salkın