Bayramiç'in coğrafi işaretli ürünü olan Bayramiç Helvası'nın, hem yerel hem de ulusal çapta tanıtımının artırılması için yapılan çalışmalar hakkında üreticilerle görüş alışverişinde bulunan Kaymakam Bütün, yerli susam üretiminin artırılmasının helva kalitesine ve ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı.
Ziyaret sırasında, helvanın üretim aşamaları, kullanılan malzemeler ve geleneksel yöntemlerle nasıl üretildiği konusunda ayrıntılı bilgi alan Kaymakam Bütün, üreticilerin karşılaştığı zorlukları dinleyerek çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Özellikle yerli susam üretiminin artırılması ve bu sayede hem kaliteyi yükseltmek hem de Bayramiç'in tarımsal potansiyelini daha iyi değerlendirmek için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu.