Şubat ayı başında Çanakkale'nin Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonun ardından tutuklanan eski belediye başkanı Ünal Çetin için tahliye kararı çıktı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak, Şubat ayının ilk günlerinde tutuklanan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

Beş ayı aşkın süredir cezaevinde bulunan Çetin’in adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı bilgisine ulaşıldı. Cezaevindeki evrak işlemlerinin ardından Çetin'in tahliye olacağı, sonrasında da Gökçeada'ya gideceği öğrenildi. Diğer yandan yargılama süresince Gökçeada dışına çıkamayacağı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Haber: Veysel Akın Salkın
Editör: Ersan Küçükkuru