Bozcaada Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 11’incisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), Salhane ve Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan gösterimleri açılış seremonisi ile başladı. Festivale Bozcaada halkı, misafirler ve çeşitli belediye temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Açılış törenine, Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ali Baki Usta, festival ekibi, jüri üyeleri, adalılar ve misafirler katıldı. Bozcaada’nın gelenekselleşen bu bağımsız festivaline ev sahipliği yapması, adanın uluslararası düzeydeki tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

"Bu Değerli Etkinliğin Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Bozcaada Belediye Başkanı ve aynı zamanda festivalin bu yılki başkanı olan Yahya Göztepe, açılış konuşmasında festival başkanlığını ilk kez yapmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi. Göztepe, “Bu bağımsız festivalin bu yıl başkanlığını yapacağım için heyecanlıyım. Adamızın böyle değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından ve bu değeri dünyanın başka coğrafyalarına taşımasından da onur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Açılışa katılan Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ali Baki Usta ise Bozcaada’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, geçen ay Gökçeada’da düzenlenen BIFED gösterimlerinin iki ada arasındaki komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini ifade etti.

Çanakkale'de yoğunluktan randevu veremiyorlar Çanakkale'de yoğunluktan randevu veremiyorlar

Festival Yönetmeni Petra Holzer: "Paylaşmak İçin Yanınıza Alın"

Festivalin yönetmeni Petra Holzer, açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından seçilen filmlerin festivalde gösterileceğini ve katılımcılara bu değerli belgeselleri sevdikleriyle paylaşmaları için yanlarında götürmeleri çağrısında bulundu. “Dünyanın dört bir yanından seçtiğimiz bu filmleri keyifle izleyin ve en iyilerini sevdiklerinizle, komşularınızla ve insanlıkla paylaşmak için yanınıza alın” dedi.  BIFED, çevre sorunlarına dikkat çeken belgeselleri izleyicilerle buluşturmanın yanı sıra, doğaya ve çevreye dair farkındalığı artırmayı amaçlayan bir platform olarak dikkat çekiyor.

Muhabir: Coşkun Balcı