“Yeni Bir Çağın Kapısını Açacağız” 
Uzun bir yaz tatilinin ardından öğrencilerin okullara geri dönmesi ile 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, törenle başladı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Yeni Dönemde uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitimde yeni bir çağın kapısını aralayacaklarını dile getirdi. 

Whatsapp Image 2024 09 09 At 11.22.31
Türkiye genelinde Tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte yeniden başladı. 2-3 Eylül’de  Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için geçtiğimiz hafta çalan ders zili, bu hafta tüm öğrenciler için çaldı. 

Üniversite adayları için yeni bir şans olan ek yerleştirmede nelere dikkat edilmeli Üniversite adayları için yeni bir şans olan ek yerleştirmede nelere dikkat edilmeli

Whatsapp Image 2024 09 09 At 11.22.31 (2)
Okul Bahçeleri Cıvıl Cıvıl Günlerine Kavuştu
 Ders zilinin çaldığı  Çanakkale'de de öğrenciler okulların bahçesini adeta şenlendirildi. Okul girişlerinde gerçekleştirilen Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından,  okula dönüş şiirlerle kutlandı. Okul girişlerinde gerçekleştirilen yeni dönem  karşılama programında, Okul Müdürleri ve öğretmenler öğrencilerle kaynaşırken, öğrenciler de yeni dönemi şiirlerle karşıladı.  Ders başı yapan öğrencilerin heyecanına veliler de ortak oldu. Okula yeni başlayan miniklerin ellerinden tutarak getiren ailelerin yanı sıra bu yıl ortaokul ve Liselere başlayacak öğrencilerin de ilk gününde velileri yalnız bırakmadı. 
İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı
Öte yandan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu sene de  düzenlediği ilköğretim haftası açılış programı ile yeni döneme başladı.  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İlköğretim Haftası açılış programına Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören öncesi bir yürüyüş gerçekleştiren protokol üyeleri, İskele Meydanından törenin yapıldığı Cumhuriyet Meydanına karda yürüdüler. Burada da Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta’nın Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.  İstiklal Marşının ardından şiir okuması gerçekleştirildi. 
Yeni Bir Çağın Kapısını Açacağız 
Programda bir konuşma yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitimde yeni bir çağın kapılarının aralandığını belirterek “İlköğretim, bireylerin bilgiyle tanıştığı, toplumsal hayata adım attığı ve karakterlerinin şekillendiği en önemli eğitim kademelerinden biridir. Bu nedenle burada atılan temeller, öğrencilerimizin gelecekteki başarılarının yapı taşlarını oluşturmaktadır. Öğrencilerimize en iyi eğitimi sunabilmek, onların yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak için tüm eğitim öğretim kurumlarımızda büyük bir özveriyle görevini icra eden öğretmenlerimizle yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 2024-2025 Eğitim öğretim yılında bildiğiniz gibi ilkokul birinci sınıf ortaokul beşinci sınıf ve ortaöğretim hazırlık ve 9.sınıflardan başlamak üzere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programını uygulayacağız. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sahip olduğu mefkûre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak ele alan bütüncül bir modeldir. Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin uygulanması ile hep birlikte eğitimde yeni bir çağın kapısını açacağımıza olan inancımız tamdır. Bu kapsamda büyük bir heyecanla başladığımız yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızın başarılı, mutlu ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi için velilerimizin desteğine her zaman ihtiyaç duyuyor, onlarla çocuklarımızın geleceğini inşa etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Muhabir: Cuma Deren