Dekan Prof. Dr. Ali Osman Uysal fakültenin kuruluşundan itibaren gelişimine değindiği sunumunda; öğretim üyelerinin akademik performansları, yayınları, projeleri hakkında bilgiler paylaştı.
ÇOMÜ’yü araştırma üniversitesi yapma hedefiyle çalışmalar yapacaklarını belirten Rektör Murat, bunun için kurum kültürünü oturtmak gerektiğinin altını çizdi ve ekip ruhunun, birlikte çalışmanın, üretmenin önemine değindi.
Bacasız Fabrika Turizm
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, turizmin bacasız bir fabrika olduğunun altını çizerek; “Çanakkale önemli bir turizm şehri. Çoğu vatandaşımızın, öğrencimizin bir asır öncesinde 80 bin şehidin burada yattığından haberi yok. Bu bağlamda yerli turizminin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiğine dair çözümler bulmalı. Turizm gelirlerini arttırmak için projeler, kongreler, tezler, yapılmalı. Toplumsal farkındalık oluşturmak gerekli. Çanakkale’ye yurt içinden yurt dışından yüzbinlerce insan gelmeli. Şehitlikleri gezmeli. Halka, Çanakkale’ye yönelik sosyal sorumluluk projeleri oluşturmalıyız” dedi.
Toplantı Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın öğretim üyelerinden gelen dilek ve temennileri dinlenmesi ile son buldu.
Editör: Boğaz Gazetesi