Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Lapsekili vatandaşlarla birlikte gezdiği sokaklarda katı atıkları topladı.

Duyarlı vatandaşlarla birlikte sokak sokak gezerek geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında ve çevre bilinci konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılan bu anlamlı etkinlikle, daha temiz bir Lapseki oluşturmak hedefleniyor. Belediye ve halkın birlik olup gerçekleştirdiği etkinlikte, poşet poşet toplanan atıklar geri dönüşüm merkezinde ayrıştırılarak çevreye zarar vermeden geri kazandırıldı.

Daha parlak bir Lapseki için kollarımızı sıvadık”

Lapseki Belediyesi'nden, daha temiz bir Lapseki için gerçekleştirilen etkinliğe yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer buldu:

"Belediye Başkanımız Atilla Öztürk, Belediye personellerimiz ve çok değerli Lapseki Halkı ile birlikte, daha güzel, daha temiz ve daha parlak bir Lapseki için kollarımızı sıvadık. Bugünümüzü değil, yarınlarımızı, çocuklarımızı düşünerek Lapseki sokaklarını dolaşıp bütün katı atıklarımızı topladık. Çöplerimizi geri dönüşüm noktalarında ayrıştırıyoruz, sokağa atmıyoruz!"

Halkın duyarlılığını artırmak hedefleniyor

Lapsekili vatandaşların çevre bilincini artırmayı hedefleyen Lapseki Belediyesi’nin Başkan Öztürk önderliğinde gerçekleştirdiği katı atıkların toplanması etkinliğinde, vatandaşlar etkinlik ile ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler. Vatandaşlarda çevre bilinci konusunda duyarlılığın artmasının amaçlandığı etkinlikte, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusuna da vurgu yapıldı.

90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

Geri Dönüşüm konusunda halk bilinçlendiriliyor

Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında da farkındalık yaratmayı amaçlayan Lapseki Belediyesi bu çalışmasında, atıkların geri dönüşüm noktalarında ayrıştırılarak çevreye olumsuz etkilerinin azaltılacağını belirtiyor. Bu şekilde halkı geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeyi hedefliiyor.

Vatandaşlar belediyenin çabasından memnun

Belediyenin çabasından dolayı memnun olduklarını belirten Lapsekili vatandaşlar, temiz bir çevre için belediyenin çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceklerini dile getirdiler. Lapseki Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, vatandaşlarla birlikte sokaklarda toplanan atıkların geri dönüşüm merkezlerine götürülerek ayrıştırılmasıyla çevreye zarar vermeden geri kazanılması sağlandı.

Lapseki’nin daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe olması için önemli bir adım olan bu temizlik hareketi ile çevre bilinci ve sürdürülebilir bir gelecek konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Muhabir: Senem Erdem İnal