Deprem, sel, dağ ve doğa koşullarında kaybolma ve kaza gibi durumlarda gönüllü ve profesyonel bir şekilde yaptığı arama kurtarma çalışmalarında kazazedeler için ilkyardım desteği sağlayarak onların güvenli bir şekilde nakillerini gerçekleştiren ve bu konularda gönüllülerini sürekli eğitimden geçiren AKUT, eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ AKUT gönüllülerinin katılım sağladığı ve Çanakkale AKUT ev sahipliğinde iki günde gerçekleşen Doğa Arama Eğitiminde gönüllüler, doğada kaybolanların bulunması, izlerin sürülmesi ve ilkyardım konularında bilgilendirildi.

Çanakkale’de ekran bağımlılığına karşı farkındalık Çanakkale’de ekran bağımlılığına karşı farkındalık

Can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek amacıyla Türkiye’nin her ilinde faaliyet göstermekte olan AKUT, Çanakkale ve diğer illerde çeşitli eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ AKUT gönüllülerinin katılımıyla Çanakkale AKUT ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Doğa Arama Eğitimi” kapsamında doğada kaybolanların nasıl arandığı konusunda bilgiler verildi.

Doğada kaybolma, deprem, sel gibi durumlarda olası yardımların sağlanabilmesi için gönüllülerine sürekli eğitimler veren AKUT, Çanakkale başta olmak üzere diğer illerde de eğitimler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Muhabir: Senem Erdem İnal